Menu
Resultaten Europese opponenten

Resultaten Europese opponenten

De poulewedstrijden in het UEFA Cuptoernooi beginnen donderdag. Ajax kan nog een ronde toekijken hoe Austria Wien, Zulte-Waregem, Sparta Praag en Espanyol het er af brengen. Wat de ploegen in eigen land deden, lees je hier.

In de nationale competitie was het voor Austria Wien en voor Zulte-Waregem geen goed weekeinde. Austria Wien, nog altijd onderin de Oostenrijkse competitie meedraaiend, speelde met 1-1 gelijk tegen SV Pasching, dat knap derde staat. Daarmee kreeg het team van trainer Frenk Schinkels te weinig. Zulte-Waregem verloor op eigen veld kansloos van Anderlecht, 0-4. De poulegenoot van Ajax bivakkeert inmiddels op een zestiende plaats in de Belgische Jupiler League.

Espanyol hield aan het zeer verdienstelijke 0-0 gelijkspel bij Villarreal een wrange smaak over. Invaller Pandiani had immers een minuut voor het verstrijken van de speeltijd voor de winnende treffer gezorgd. Dacht men, want de arbiter keurde de treffer af. Met vijf punten uit zes wedstrijden staat ook Espanyol, net als Zulte-Waregem in België, op een zestiende plaats, slechts een puntje boven de degradatiezone.

De enige tegenstander van Ajax die in het weekeinde wel tot winst kwam, waren de Tsjechen. Sparta Praag boekte een 3-0 overwinning op Banik Ostrava. De gasten scoorden zelf de openingstreffer voor Sparta door de eigen keeper te passeren. Nog in de eerste helft tilden Matušovič en Došek de stand naar 3-0. Dat was tevens de eindstand. Sparta Praag bezet na dit weekeinde de derde plaats in de Gambrinus Liga.