Menu
'Return samen winnen'

'Return samen winnen'

,,Afgelopen woensdag hebben we samen verloren, de return tegen Slavia Praag gaan we met zijn allen winnen.’’ Ajax-trainer Henk ten Cate keek vrijdag nog een keer terug op de eerste ontmoeting met de Tsjechen.

In de persconferentie die eigenlijk zou gaan over de seizoensouverture tegen De Graafschap, kwamen vooral andere onderwerpen aan bod. De trainer sprak bijvoorbeeld over de actuele stand van zaken op het transferfront. Het journaille toonde zich vooral nieuwsgierig naar de zoektocht naar een vervanger voor Wesley Sneijder. Ajax zoekt zorgvuldig, bleek wel uit de woorden van Ten Cate. ,,Maar we willen nu vooral geen overhaaste beslissingen nemen’’, was het weinige dat de Ajacied over de actualiteit kon zeggen. Ten Cate bevestigde dat de Amsterdamse club de versterking ook in het buitenland zoekt.

Ook de oefenstof tijdens de vrijdagtraining zorgde voor gespreksstof. Ten Cate en zijn assistenten schotelden hun spelers een alternatieve training voor. ,,De spelers stapten met lachende gezichten van het veld’’, sprak Ten Cate over het geslaagde karakter van de training. ,,Het waren allemaal oud-Hollandse spelletjes. De spelers hadden deze training even nodig.’’

Meerdere keren kwam de met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen Slavia Praag aan bod in de perskamer van de ArenA. De komende wedstrijd tegen De Graafschap biedt Ajax de mogelijkheid om de kater weg te spelen. Eind van de maand staat de belangrijke return in Praag op het programma. In de hoofdstad van Tsjechië mogen de Ajacieden niet falen.
,,Woensdag was heel teleurstellend. Vooral omdat we de kansen hebben gehad om te scoren. Maar ik ben ervan overtuigd dat we in Praag van Slavia kunnen winnen. Iedere overwinning is ook goed, al wordt het bij 0-1 wel verlengen. Wij zijn in staat om daar te winnen. Slavia zal niet anders gaan spelen. Ook voor eigen publiek zullen ze verdedigend voetballen. Het gaat me te ver om iemand te slachtofferen na het verlies van woensdag. We hebben die wedstrijd collectief verloren.’’