Menu

Reuser matchwinnaar voor Willem II

Voormalig Ajacied Martijn Reuser scoorde zondag voor zijn huidige club Willem II en was daarmee meteen matchwinnaar voor de Tilburgers. Kevin Bobson was de aangever van het doelpunt. Voor Cedric van der Gun, met ADO Den Haag tegenstander van Willem II, betekende dat dus een slechte middag. Wat andere voetballers met een Ajax-verleden op de Nederlandse velden presteerden, lees je hieronder.

Jason Culina bewees weer eens zijn waarde voor zijn club FC Twente. De Australiƫr liet keeper Gomes van PSV na een uur spelen kansloos met een mooi schot en legde daarmee de basis voor het gelijkspel tegen de landskampioen. Namens de Tukkers scoorde ook Touma nog, maar Sander Boschker kon twee keer de bal uit zijn doel halen. FC Twente is door het punt nu zesde op de ranglijst, de plek die recht geeft op Europees voetbal.

Tim de Cler, Henk Timmer, Denny Landzaat en Olaf Lindenbergh deden met AZ eveneens goede zaken wat betreft Europees voetbal. Na de zware week waarin de Alkmaarders de halve finale om de UEFA Cup in Portugal speelden, moest de formatie van voormalig Ajax-trainer Co Adriaanse het in de eigen Alkmaarderhout opnemen tegen FC Groningen. AZ won met 2-1, Lindenbergh scoorde na zestien minuten het eerste doelpunt van de wedstrijd. Kiren Bechan speelde de hele wedstrijd bij Groningen, Stefano Seedorf werd tien minuten voor tijd gewisseld. Door de zege is AZ zeker van Europees voetbal volgend seizoen.

De Graafschap, met Milan Berck Beelenkamp in de gelederen, heeft een kostbaar punt gepakt in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. Het thuisduel tegen FC Utrecht eindigde zondag in 0-0. Bij Utrecht speelden Sander Keller, Darl Douglas, Hans van de Haar en Dave van den Bergh. De laatste moest vier minuten voor tijd plaats maken voor Edson Braafheid.

Abubakari Yakubu en Youssouf Hersi versloegen met Vitesse het RKC van Thomas Vermaelen, Serginho Greene en Didi Longuet. Jerold Promes en Randy Rustenberg zijn nog geblesseerd, Michael Krohn-Dehli kwam niet in actie voor de ploeg uit Waalwijk. Serginho Greene veroorzaakte vlak voor tijd een strafschop door Rojer neer te halen. Amoah profiteerde en bepaalde de eindstand op 3-1 voor Vitesse. Voor RKC is Europees voetbal niet meer haalbaar.

David Mendes da Silva versloeg met NAC in een Brabantse derby FC Den Bosch. In Den Bosch verloor de thuisploeg met 2-0. Het was de eerste zege voor NAC sinds begin maart. Den Bosch komt door de nederlaag verder in de degradatiezorgen.