Menu
Ricardo van Rhijn verlengt contract

Ricardo van Rhijn verlengt contract

Ajax en Ricardo van Rhijn hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2012. De nieuwe en verbeterde verbintenis loopt tot en met 30 juni 2015.

,,Voor iedereen is het lekker dat het nu eindelijk officieel is’’, sprak Ricardo van Rhijn na de ondertekening. ,,Voor mij was het vanaf het begin al duidelijk: ik wilde zeker bij Ajax blijven. Maar door drukte liepen de onderhandelingen vertraging op. Gelukkig hebben we nu een goed moment gevonden om te tekenen’’, vertelt de talentvolle Ajacied, die tot nu toe vooral naam maakte als rechtsback. Dennis Bergkamp was namens het technisch hart bij de contractverlenging aanwezig en feliciteerde Van Rhijn als eerste.

Van Rhijn staat nu onder contract tot en met medio 2015. De verbeterde verbintenis dankt de verdediger voor een deel aan zijn periode bij Jong Ajax. ,,Ik heb het mede te danken aan de technische staf van Jong Ajax. Ik heb mindere tijden gekend, maar ik ben er altijd bovenop gekomen met de hulp van de staf van de Beloften.’’ Ook Ajax-supporters hebben Van Rhijn vanaf zijn debuut in het eerste elftal gesteund. ,,Je merkt inderdaad dat veel mensen positief en tevreden over je zijn. Dat geeft een heel goed gevoel.’’

Van Rhijn tekent een contract tot en met 2015. Van Rhijn tekent een contract tot en met 2015.

Frank de Boer is ook tevreden over de ontwikkeling van zijn speler. ,,Ricardo heeft zich dit seizoen stormachtig ontwikkeld. Ik ken hem goed, omdat ik hem ook als trainer van de A1 heb meegemaakt. Hij investeert veel tijd in zichzelf. Ik benadruk dan ook regelmatig dat hij het vooral aan zichzelf te danken heeft. Ook na de training verricht hij voor zichzelf extra werk om beter te worden. Maar door het spelen van wedstrijden in het eerste elftal leert hij het meest. Hij heeft het goed gedaan en zijn nieuwe contract is een logisch gevolg op zijn fantastische inspanningen.’’

Van Rhijn werd op 13 juni 1991 geboren in Leiden. De verdediger doorliep vanaf 2002 de jeugdopleiding van Ajax en maakte op 21 september 2011 zijn debuut in het eerste elftal in de bekerwedstrijd vv Noordwijk - Ajax (1-3). In totaal speelde hij zestien officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax.

Bekijk het volledige interview met Ricardo van Rhijn later op Ajax TV


Tekst en foto's: Ajax.nl

Van Rhijn en financieel directeur Jeroen Slop ondertekenen de overeenkomst. Van Rhijn en financieel directeur Jeroen Slop ondertekenen de overeenkomst.