Menu

Richard Witschge terug naar Ajax

Richard Witschge maakt vanaf komend seizoen weer deel uit van de A-selectie van Ajax. Dat heeft Witschge vandaag te horen gekregen in een gesprek met technisch directeur Leo Beenhakker en coach Ronald Koeman.

Richard Witschge komt dit seizoen uit in de Spaanse Primera Division voor Alavés. Hij kwam tot nog toe 22 competitiewedstrijden in actie waarin hij één keer scoorde.

Bij het begin van het lopende seizoen zag trainer Co Adriaanse van Ajax geen plaats voor Witschge in de A-selectie, waarna Ajax hem op huurbasis voor één seizoen liet vertrekken naar Alavés. Het contract van Richard Witschge met Ajax loopt tot 1 juli 2003.

Richard Witschge debuteerde bij Ajax op 26 augustus 1986 in de met 6-1 gewonnen uitwedstrijd tegen AZ. Na vijf seizoenen Ajax vertrok hij naar FC Barcelona en speelde vervolgens bij Girondins de Bordeaux en Blackburn Rovers. In 1996 keerde Witschge op het oude nest terug. In totaal speelde Richard Witschge 258 officiële wedstrijden in het shirt van Ajax. Hij scoorde in die duels 17 keer.

Als international kwam Amsterdammer Witschge (van 20 september 1969) tot 31 interlands met 1 doelpunt en 22 jeugdinterlands met 4 doelpunten.