Menu
Riedewald: 'Dat we dit mogen meemaken is fantastisch'

Riedewald: 'Dat we dit mogen meemaken is fantastisch'

Een glunderende Jaïro Riedewald mocht van trainer Peter Bosz tegen Olympique Lyon opdraven als linksback. Riedewald koos er na de memorabele avond voor om zijn shirtje te ruilen met teamgenoot en vriend Kenny Tete. ,,Ik zei nog tegen Kenny: het lijkt wel alsof we in een droom leven."

Voor Riedewald was er geen beter moment om terug te keren in de basis. ,,Ik kan nu gewoon zeggen dat ik halve finale Europa League heb gespeeld. Dat kunnen er mij niet veel navertellen. Toen ik vrijdag als linksback met Jong Ajax meespeelde tegen VVV Venlo had ik al een vermoeden dat ik in de basis zou gaan beginnen. Vervolgens maak je zo'n fantastische wedstrijd mee in een kolkende Amsterdam ArenA. Geweldig dat we dit als team mogen meemaken."

Defensieve zekerheid
De jonge defensie, bestaande uit Tete, Sanchéz, De Ligt en Riedewald, bleef uitstekend op de been tegen het af en toe dreigende Olympique Lyon. ,,We gaven weinig weg en sloegen toe op de juiste momenten. Het scheelde ook dat we erg effectief waren in de eerste helft, veel meer dan in de tweede helft."

De Ajacied kijkt uit naar de return, maar rekent zich nog niet rijk. ,, Wij hopen het natuurlijk volgende week niet meer weg te geven. Zij gaan alles op alles zetten om het ons zo moeilijk mogelijk te maken en wij zullen ons daar tegen moeten wapenen. Aan de andere kant hebben we vandaag laten zien hoe effectief we kunnen zijn."

Lees ook: 'Alsof Ajax vliegt'

Tekst: Ajax.nl/Lars Mulder
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst