Menu
Riedewald speelt graag tegen Roda

Riedewald speelt graag tegen Roda

Jairo Riedewald zal ongetwijfeld naar de uitwedstrijd bij Roda JC uitkijken. De centrale verdediger bewaart prettige herinneringen aan de opponent. Riedewald scoorde tot op heden drie goals in het betaalde voetbal. Saillant detail: al zijn goals waren tegen Roda JC.

Het droomdebuut van Riedewald staat menig Ajax-fan nog helder op het netvlies. Op 22 december 2013 maakte de destijds 17-jarige Riedewald tien minuten voor tijd zijn opwachting. Ajax verkeerde in het Parkstad Limburg Stadion in de problemen. Niemand had verwacht dat de jongeling de meubelen zou redden, maar het gebeurde toch. Riedewald scoorde in de 88e minuut de gelijkmaker en tekende in blessuretijd voor de winnende. Het leidde tot een explosie van vreugde. De gele kaart die het uitrekken van zijn shirt tot gevolgen had, nam de Haarlemmer voor lief.

Het was tevens de laatste keer dat Ajax een bezoek bracht aan Kerkrade, want Roda JC degradeerde vervolgens uit de Eredivisie. In de Jupiler League kregen de Limburgers tegen Jong Ajax ook een doelpunt van Riedewald om de oren.

Pak slaag
De Limburgers zijn nu terug op het hoogste niveau. Eerder dit seizoen, op de laatste dag van oktober, kreeg Roda JC in de heenwedstrijd een flink pak slaag: 6-0. In de Amsterdam ArenA tekenden Davy Klaasen, Viktor Fischer en Arek Milik ieder voor twee goals.

Op basis van de statistieken lijkt Roda niet kansrijk voor een overwinning. Al dertien duels op rij (uit en thuis) werd niet van de Ajacieden gewonnen.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Louis van de Vuurst