Menu
Riedewald verlengt contract

Riedewald verlengt contract

Ajax en Jairo Riedewald hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2019. De nieuwe en verbeterde verbintenis gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari 2016 en loopt tot en met 30 juni 2020.

Riedewald werd op 9 september 1996 geboren in Haarlem. De linksbenige verdediger speelt vanaf 2007 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 19 december 2013 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal in de bekerwedstrijd IJsselmeervogels - Ajax (0-3). Tot nu toe speelde Riedewald 63 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, hij scoorde daarin twee doelpunten.

Overmars: 'Dit is een goed signaal naar onze spelers toe.'
Overmars: 'Dit is een goed signaal naar onze spelers toe.'

,,Dat ik mijn handtekening onder dit mooie contract heb gezet, geeft rust om verder te revalideren", aldus een contente Riedewald die vier weken geleden geblesseerd raakte aan zijn enkel. ,,Het is een lastige periode, waarin ik wel op schema lig wat betreft de revalidatie. Ik loop nog op krukken, maar dat is om de enkel meer rust te geven. Mentaal en fysiek gezien gaat het goed. Het liefste wil ik dit seizoen nog een wedstrijd meepikken, of dat nu in Ajax 1 of Jong Ajax is. Maar lukt dat niet, dan richt ik me op volgend seizoen."

,,Dit is een goed signaal naar onze spelers toe", gaf directeur voetbalzaken Marc Overmars na afloop van de ondertekening aan. ,,Als jongens stappen maken van bankzitter naar basisspeler en vervolgens naar het Nederlands elftal dan hoort daar een verandering in het contract bij. In dit stappenplan is Jairo een voorbeeld. Nu heeft hij een tegenslag omdat hij geblesseerd is. Dat is jammer voor hem, maar dat was geen enkel discussiepunt wat betreft deze contractverbetering."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst