Menu
Riedewald: ‘Vorige PSV - Ajax geeft vertrouwen’

Riedewald: ‘Vorige PSV - Ajax geeft vertrouwen’

Gedwongen door zijn enkelblessure moet Jairo Riedewald de topper PSV - Ajax vanaf de zijlijn bekijken. Dat vreet aan de jonge Ajax-verdediger, die evengoed zijn blik wil werpen op de komende clash tussen de koploper en de runner-up.

Voor Riedewald was de aanloop naar de topper in elk geval positief. Hij zette afgelopen maandag zijn handtekening onder een verlengend en verbeterd contract, dat hem tot 2020 aan Ajax verbindt. Nog vele kansen dus op een PSV - Ajax, maar de aankomende moet hij aan zich voorbij laten gaan.

,,Dit is een heel belangrijke editie van PSV - Ajax. Beide ploegen zullen er vol opklappen. We weten wat hun kracht is en wat onze kracht.” Riedewald denkt nog graag terug aan de vorige ontmoeting in Eindhoven: ,,Vorig jaar was het 1-3. Dat geeft ook veel vertrouwen, al hadden vorige week tegen NEC een slechte generale. Maar die had PSV ook in de Eredivisie tegen sc Heerenveen.”

Riedewald zag de laatste weken de wedstrijden vanwege zijn enkelblessure vanaf de kant. ,,De thuiswedstrijden zie ik in het stadion. Zondag was dat heel moeilijk. Je wilt op het veld staan, maar dat kan nog niet. Ik hoop wel dat ik nog een wedstrijd kan spelen aan het einde van het seizoen. Als ik zie hoe Kenny (ook geblesseerd aan zijn enkel, red.) stappen maakt, dan wil ik in zijn voetsporen treden. Hij staat al op het veld. Dat motiveert wel. Hij is nu belangrijk voor me.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst