Menu
Right to Dream grote onbekende

Right to Dream grote onbekende

De zevende editie van de ABN AMRO Future Cup wordt van 26 tot en met 28 maart (paasweekend) op sportcomplex de Toekomst gehouden. Het deelnemersveld van het internationale jeugdtoernooi voor B-junioren is weer indrukwekkend. Een korte kennismaking met Right to Dream.

Right to Dream uit Ghana is de grote onbekende op de Future Cup. Na Ajax Cape Town is dit pas het tweede Afrikaanse team ooit dat deelneemt aan het toernooi. De Ghanezen zijn naast Arsenal, Olympiakos en Red Bull Salzburg de vierde debutant.

Right to Dream is een voetbalacademie, die in 1999 begon op een veldje in Accra. De laatste jaren is het uitgegroeid tot een professionele organisatie met tachtig werknemers die iedere dag negentig studenten uit zeven Afrikaanse landen begeleiden. Op een speciale school in het oosten van Ghana worden de studenten opgeleid tot professioneel voetballer en krijgen ze les op Harvard-niveau.

Sinds 2007 heeft de academie twintig spelers afgeleverd in Europa waarvan sommige international zijn voor Ghana. De voetbalschool reist ook vaak naar Europa voor toernooien om zich te meten met de beste teams uit andere continenten. Vorig jaar werd zelfs de prestigieuze Manchester United Premier Cup gewonnen, waaraan naast de gastheer ook Juventus, Real Madrid en Paris Saint-Germain deelnamen. In Nederland werden ook verschillende toernooien winnend afgesloten.

NAC-speler Divine Naah en Thomas Agyepong van FC Twente zijn twee van de exponenten van Right to Dream die actief zijn op de Nederlandse velden. Beiden zijn eigendom van Manchester City.

TICKETS ABN AMRO FUTURE CUP