Menu

Rijkaard nieuwe coach Barcelona

Barcelona heeft Frank Rijkaard maandag tijdens een persconferentie officieel als hoofdtrainer gepresenteerd. Henk ten Cate, afgelopen seizoen nog trainer van NAC, wordt de assistent van de oud-bondscoach van het Nederlands elftal. Het tweetal tekende een vierjarig contract.

Frank Rijkaard is de vierde Nederlandse hoofdtrainer bij Barcelona. Rinus Michels, Johan Cruijff en Louis van Gaal, allen oud-Ajacieden, gingen hem voor. De veertigjarige Amsterdammer begon zijn trainersloopbaan als assistent van Guus Hiddink op het wereldkampioenschap van 1998. Hij volgde de bondscoach na het toernooi op en nam ontslag na de nederlaag in de halve finale van EURO 2000 tegen Italië. Met Sparta
degradeerde de oud-speler van Ajax, Real Zaragoza en AC Milan naar de eerste divisie.

De oefenmeester kan bij Barcelona niet meer beschikken over ex-Ajacied Frank de Boer. De aanvoerder van het Nederlands elftal moet de club na viereneenhalf jaar verlaten. Phillip Cocu maakt nog deze week bekend of hij ingaat op een nieuwe aanbieding. De contracten van, eveneens oud-Ajacieden, Patrick Kluivert, Marc Overmars en Michael Reiziger lopen door. Barcelona wil evenals Bayern München ook graag Roy Makaay inlijven.

,,Dit is een mooie kans bij een prachtige club'', luidde de eerste reactie van Rijkaard. ,,We zijn bij een moment aangeland dat we keihard moeten werken. Een prachtige club als Barcelona verdient dat'', aldus de opvolger van Radomir Antic.


Bron ANP