Menu

Rijkaard wint van Laudrup

Twee voormalige Ajacieden stonden donderdagavond als coach tegenover elkaar in de UEFA Cup. Brøndby IF, getraind door Michael Laudrup, ontving het Barcelona van coach Frank Rijkaard. Barça won, door een weergaloos doelpunt van Ronaldinho.

Michael Laudrup speelde in het seizoen 1997-1998 voor Ajax. De Deen veroverde met de Amsterdamse club in die jaargang het landskampioenschap. Met de Spaanse clubs Real Madrid en Barcelona, waar hij ploeggenoot was van Ronald Koeman en speelde onder coach Johan Cruijff, behaalde de aanvaller grote successen. Laudrup en Koeman wonnen in 1992 met Barcelona de Europa Cup I.

Frank Rijkaard speelde 337 duels voor Ajax. Het winnen van de Champions League in het seizoen 1994-1995 was het hoogtepunt in de Amsterdamse loopbaan van Rijkaard, die ook met AC Milan de belangrijkste Europese beker won.

Donderdagavond stonden de twee vedetten, in hun tweede carrière als trainer, langs de zijlijn bij de ontmoeting tussen hun beider clubs in de UEFA Cup. Barcelona won het duel in Denemarken: 0-1. Ronaldinho scoorde op prachtige wijze voor de ploeg van Rijkaard, waar oud-Ajacieden Michael Reiziger en Marc Overmars meespeelden. Patrick Kluivert (geblesseerd) en Edgar Davids (niet speelgerechtigd voor Barcelona in Europees verband) ontbraken.