Menu
Rik van den Boog rekent op ‘twaalfde man’

Rik van den Boog rekent op ‘twaalfde man’

Ajax begint donderdagavond aan de poulefase van de Europa League. De Amsterdammers ontvangen het Roemeense FC Timisoara in de ArenA. Ajax.nl vroeg aan de algemeen directeur of hij de eerste groepswedstrijd ziet als het begin van een nieuw Europees avontuur.

Rik van den Boog: ,,Nee, daarvoor waren de wedstrijden tegen Slovan Bratislava te belangrijk. Het was een goede tegenstander en ik wil die voorronde ook niet tekort doen. Als je achteraf naar de uitslagen kijkt zou je die conclusie kunnen trekken en zeggen dat het donderdag pas echt begint, maar zo zie ik het dus niet.”

Martin Jol mist donderdagavond naast de al langer geblesseerde Gabri ook Eyong Enoh op het middenveld. Is dat een probleem?

,,Dat laat ik aan Martin over. Hij heeft een grote selectie en ik vertrouw erop dat hij dat goed kan oplossen. Het is een illusie dat iedereen fit is.”

Hoe kijk jij naar de tegenstander?

,,Eerlijk gezegd kende ik Timisoara niet zo goed, maar sinds de loting heb ik natuurlijk ook veel over ze gehoord. Onze technische staf weet er veel van, zij zullen de spelers optimaal voorbereiden. Ik weet dat ze uit sterker zijn dan thuis, dus we moeten niet verwachten dat het makkelijk wordt. Dat kan door Ajax van geen enkele andere tegenstander in de Europa League gezegd worden. Het publiek gaat ook een belangrijke rol spelen.”

Maar het is niet uitverkocht.

,,Ik heb vanmiddag om drie uur nog even gekeken en toen hadden we iets meer dan 22.000 kaarten verkocht. Ik weet zeker dat het er nog veel meer worden. Er is geen ClubCard verplichting, dat betekent dat het vrije verkoop is. De wedstrijd begint al om zeven uur, dus we hopen dat er meer jonge bezoekers kunnen komen dan bij een wedstrijd die bijvoorbeeld pas om half elf afgelopen is. Daarbij zijn de stadionkassa’s morgen ook open en heb je voor 17,50 al een kaart. Het zal niet meer uitverkocht raken, maar ik hoop wel dat het lekker vol zit. We kunnen de steun van de supporters goed gebruiken.”

Kom je zelf naar het stadion of blijf je liever thuis, na alle berichtgeving over het in zwaar weer verkerende bedrijf The Entertainment Group?

,,Ik kan er niet omheen dat het me bezig houdt. Maar zoals ik zondag ook heb kunnen genieten van Ajax - NAC, ga ik morgen ook genieten van de wedstrijd. Vanaf mijn stoel in het stadion.’’

Maar het kan je niet geheel onberoerd laten.

,,Nee, integendeel. Het doet pijn. En ik vind het ook erg vervelend voor alle andere betrokkenen. Met name voor de artiesten en het personeel. Ik probeer mijn vriend en zakenrelatie Marco Borsato te steunen daar waar nodig en mogelijk is. We trekken veel met elkaar op en hebben besloten niet teveel in te gaan op de berichtgeving in de media. Want er zijn al verkeerde conclusies getrokken. Gelukkig heeft Marco vandaag op zijn website het één en ander duidelijk gemaakt, want hij heeft het meeste last van al die berichten.’’

En in hoeverre heeft Ajax last van deze situatie?

,,Het staat volledig los van Ajax, maar het is interessant om over mij te schrijven omdat ik directeur van Ajax ben. Rik van den Boog is niet interessant, maar Ajax is een grote naam. Ik ben dagelijks met Ajax bezig, daar wil ik me op blijven focussen. Een goed resultaat in de Europa League lost de problemen niet op, maar iedere supporter weet dat een goed resultaat van Ajax je stemming behoorlijk kan beïnvloeden, dat geldt dus ook voor mij!”