Menu
Rinus Michels Awards voor Ten Hag en jeugdopleiding

Rinus Michels Awards voor Ten Hag en jeugdopleiding

Erik ten Hag is vrijdagmiddag tijdens het trainerscongres uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. De Ajax-trainer pakte met zijn team de landstitel, de KNVB Beker én bereikte de halve finale van de Champions League. Ajax kreeg ook de prijs voor beste jeugdopleiding.

Het kon ook bijna niet anders dat Ten Hag de prijs in ontvangst mocht nemen. Geen enkele Nederlanse trainer had dit seizoen zoveel succes als de Ajax-coach. Het is trouwens niet de 1e keer dat Ten Hag deze prestigieuze prijs wint. In 2016 pakte hij de trofee al toen hij trainer was van FC Utrecht. In 2017 ging de Rinus Michels Award naar Peter Bosz die Ajax naar de finale van de UEFA Europa League had geleid.

Saïd Ouaali ontvangt Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding.
Saïd Ouaali ontvangt Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding.

Het is de laatste jaren steeds raak voor de jeugdopleiding van Ajax en hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali is daar uiteraard content mee: “Ik ben heel blij dat we deze prijs voor de 3e keer op rij in ontvangst mogen nemen. Alle mensen op de Toekomst verrichten al jaren goed werk om onze talenten op te leiden en te ondersteunen. Deze prijs motiveert ons om op deze weg door te gaan en aan ons doel vast te houden: onze spelers helpen met hun ontwikkeling, zodat ze bijdragen kunnen leveren aan de successen van het eerste elftallen, en aan het Nederlandse voetbal in het algemeen.”

Het is niet voor het eerst dat de Ajax jeugdopleiding 3 keer op rij deze Award wint. Ook tussen 2004 en 2006 was dat het geval.

Luister ook: Ajax Podcast: Backstage bij de huldiging

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (hoofdfoto) & Pro Shots