Menu

Rinus Michels roept supporters op voor jubileumwedstrijd: ''Zorg dat u het niet mist''

Rinus Michels heeft in een brief de Ajax-supporters opgeroepen tot het bijwonen van de jubileumwedstrijd Ajax-Panathinaikos op 20 december. Bij de nestor van het Nederlandse voetbal staat het historische duel tussen beide ploegen op 2 juni 1971 nog in het geheugen gegrift.

'Ik zal die dag nooit vergeten', schrijft Michels in de brief. 'Het was de dag dat Ajax voor het eerst de Europa Cup 1 won. In een sensationele wedstrijd in de heilige voetbaltempel van Wembley versloeg het team van Cruijff, Keizer, Swart, Van Dijk, Vasovic en al die anderen het legendarische Panathinaikos uit Athene.'

Michels roemt de jaren zeventig van Ajax. 'Ik mag wel zeggen, dat daarmee de grote bloei van Ajax is begonnen. Het doet mij dan ook veel genoegen dat Ajax het jubileumjaar 2000 wil afsluiten met een grandioos evenement, waarin de glorie en de emotie van die dag opnieuw worden beleefd.'

Daarom nodigt Michels alle vaste seizoenkaarthouders uit tot het meebeleven van de dag met de Ajax-spelers van toen en nu. Op vertoon van uw seizoenkaart heeft u gratis toegang.

De spectaculaire aftrap van de wedstrijd tussen de spelers uit de jaren zeventig wordt om 19.45 uur verricht. De huidige spelersgroepen van Ajax en Panathinaikos, dat de tweede ronde van de Champions League heeft gehaald, spelen na het historische duel.

Maar ook rond de wedstrijden zal er een fantastisch programma zijn. Zo biedt Ajax haar supporters een kado aan in de vorm van een decoratieve rand in de ArenA. Als klap op de vuurpijl zal na afloop het stadion worden verduisterd voor een imponerende lasershow.

Dus mis de afsluiting van het jubileumjaar niet. Koop kaarten. Op 9 december start de vrije verkoop. De parkeerterrein P2 tot en met P12, muv P6 onder de Pathe-bioscoop zijn gratis opengesteld door Parkeergebouwen Amsterdam.

Lees meer over Ajax-Panathinaikos