Menu

Rivaldo verbreekt contract met AC Milan

De Braziliaanse stervoetballer Rivaldo (31) heeft vrijdag zijn contract met AC Milan verbroken. Hij had er genoeg van steeds op de bank te zitten. AC Milan, tegenstander van Ajax in de UEFA Champions League, is op zijn verzoek ingegaan, aldus een verklaring van de club.

Rivaldo zegt op de website van de club dat hij aanbiedingen uit Engeland heeft. Een transfer kan pas na 1 januari plaats vinden. Hij kan dit seizoen niet meer voor een andere club in de UEFA Champions League spelen.

Hij kwam begin vorig seizoen over van Barcelona, maar kwam bij AC Milan weinig aan spelen toe. Tijdens het WK van vorig jaar speelde Rivaldo in het Braziliaanse elftal, dat wereldkampioen werd. ,,Ik vond dat ik deze beslissing moest nemen'', aldus de spits.
,,Ik geef niemand ergens de schuld van. Ik denk dat dit het juiste voor beide partijen is. Ik kon in ieder geval niet langer met het gevoel rond lopen dat ik nauwelijks speel.''

Vorige week beloofde Ronaldo nog dat hij zou proberen om Rivaldo naar Real Madrid te halen. Beide Brazilianen speelden eerder voor Barcelona.