Menu
‘Rivalen van Ajax vallen om’

‘Rivalen van Ajax vallen om’

Elke krant heeft minstens twee aan Ajax gerelateerde koppen in hun maandagochtendeditie opgenomen. Van ‘Droomscenario lonkt’, via ‘Op de rode loper’ tot ‘Ajax telt af’, al deze koppen gaan over de uitstekende kansen die Ajax heeft om de 31ste landstitel binnen te halen nadat afgelopen weekeinde de concurrenten, AZ en Twente, opnieuw punten lieten liggen en Ajax zelf met 3-1 van De Graafschap won.

‘Droomscenario lonkt voor Ajax’, staat boven het wedstrijdverslag in De Telegraaf . ,,Reëel is dat de 31e landstitel wordt veroverd op 29 april door een zege bij FC Twente. Het hangt wel samen met het resultaat bij Feyenoord-AZ. Die twee ploegen moeten dan gelijkspelen als ze volgende week winnen van respectievelijk ADO Den Haag en VVV-Venlo. Het zou de ultieme beloning zijn voor Ajax om voor het tweede achtereenvolgende jaar juist tegen FC Twente kampioen te worden; afgelopen seizoen op de laatste speeldag, dit seizoen drie duels voor het einde.”

‘Kampioenschap van het geloof’, noteert het AD de mogelijk 31ste landstitel uit de mond van aanvoerder Jan Vertonghen. ,,Waar de concurrenten een dag eerder wederom punten verspeelden, maakt Ajax tegen het armetierige De Graafschap geen fout. Bij de rust was het al klaar met de laagvlieger (3-1). De Amsterdammers staan nu zes punten los en gaan in een zetel naar de 31ste landstitel. ‘Dit was een topweek’, glunderde aanvoerder Jan Vertonghen.’..,, ‘Je moet natuurlijk altijd rekening houden met het ergste scenario, maar het kan bijna niet meer mis gaan. We zijn er eigenlijk altijd in blijven geloven, zeker ook met het vorig seizoen in het achterhoofd toen we ook zo’n eindsprint hadden ingezet.’”

De Volkskrant heeft zelfs een aankeiler op de algemene voorpagina in geruimd voor de titelstrijd in de Eredivisie. ‘Rivalen van Ajax vallen om’, kopt de krant. ,,Ajax hoefde zelf maar een beetje aardig te voetballen dit weekeinde om dichter bij prolongatie van de titel te komen. Eerst manoeuvreerden twee rivalen zich verder richting kansloosheid; FC Twente dus en eerder op de avond AZ, dat letterlijk in de laatste seconde van PSV verloor.” …,,En in een theatrale processie van gemor haken ze af, de concurrenten van Ajax, dat momenteel een soort Cirque du Soleil van het vaderlandse voetbal is. De zon is doorgebroken na maanden van interne twisten en sportieve sores, de titel lonkt.”

NRC Next gooit alle wedstrijden van het weekeinde op een hoopje en maakte er in de ochtendkrant een verhaal van. ,,Nu Ajax zes punten voorsprong heeft, is het niet langer een ratrace naar de titel, maar naar de tweede plaats en deelname aan de voorronde van Champions League.”

‘Het aftellen is begonnen’, schrijft het Noordhollands Dagblad, dat net als Het Parool tot de GPD-bladen behoort. ,,Het aftellen bij Ajax is begonnen. Want de vraag is eigenlijk niet meer óf, maar wanneer Ajax de 31ste landstitel in de wacht sleept. Na een doodsaaie wedstrijd tegen De Graafschap (3-1 winst) heeft het team van Frank de Boer zes punten voorsprong op de concurrentie.” …,,Er moeten rare dingen gebeuren wil Ajax de 31ste landstitel nog uit handen geven. Met zes punten voorsprong op de concurrenten en een doelsaldo dat 22 treffers boven het saldo van nummer twee AZ uitstijgt, volstaan thuiszeges op Groningen (22 april) en VVV-Venlo (2 mei) voor de tweede titel van De Boer op rij.”

Tekst en foto: Ajax.nl