Menu

River Plate en Panathinaikos uitgeschakeld voor titel

River Plate won in de derde wedstrijd van het Sony Amsterdam Tournament met 1-0 van Panathinaikos. Door dit resultaat zijn beide clubs uitgeschakeld voor de toernooizege.

Beide clubs probeerden de vele fans in de Amsterdam ArenA te vermaken met een leuke pot voetbal. Maar uiteindelijk was en bleef het slechts de voorwedstrijd voor Ajax - Arsenal, de tweede wedstrijd van de avond en de beslissingswedstrijd voor de toernooizege.

Panathinaikos leek na een kwartier spelen op voorsprong te komen. Lucien Sanmartean was op links weg en gaf de bal keurig op maat voor het doel waar Michalis Konstantinou inschoot. Zijn inzet miste echter de precissie.

Het was prompt River Plate dat op voorsprong kwam. De eerste goedlopende aanval was direct raak. In de 22ste minuut werd het schot van Maximiliano Lopez aanvankelijk geblokt, maar de Argentijn kreeg de bal weer terug en schoot in de korte hoek binnen. Doelman Chalkias zag er bij die inzet niet goed uit.

In de tweede helft was het een rommeltje bij beide ploegen. Veel wissels aan beide kanten droegen niet bij aan het spelniveau. Panathinaikos liep nog wel tegen drie gele kaarten aan, maar scoren was er niet meer bij.

Dat betekende dat River Plate op vijf punten komt, één minder dan Ajax en dat Panathinaikos op twee puntjes (verkregen door de twee goals tegen Ajax) blijft hangen.

De winnaar komt dus uit het duel Ajax - Arsenal. Maar alleen als de Engelsen met drie doelpunten of meer verschil winnen, loopt Ajax de trofee nog mis.