Menu
RKC - Ajax definitief naar 2 april

RKC - Ajax definitief naar 2 april

De vijf Eredivisiewedstrijden uit het speelweekeinde van 21, 22 en 23 maart die vanwege de nucleaire top in Den Haag verboden werden, worden allemaal definitief ingepland op woensdag 2 april 18:45 uur. Dit geldt ook voor de competitiewedstrijd RKC - Ajax. De KNVB vroeg met succes dispensatie aan bij UEFA om de wedstrijden in de avond te spelen.

Heracles Almelo – Feyenoord, FC Twente – ADO Den Haag, Go Ahead Eagles – NAC Breda en FC Utrecht – SC Cambuur werden aanvankelijk ingepland op woensdag 2 april 15:45 uur en RKC Waalwijk – Ajax donderdag 3 april 15:45 uur. De KNVB werd gedwongen de inhaalwedstrijden op dit supportersonvriendelijke tijdstip in te plannen, omdat de reglementen van UEFA voorschrijven dat nationale competitiewedstrijden niet tegelijkertijd live mogen worden uitgezonden met wedstrijden van de UEFA Champions League en Europa League. Nadat de KNVB zich bij UEFA in het belang van de supporters en clubs hard maakte om in deze uitzonderlijke situatie af te wijken van de regels, liet UEFA vandaag weten daar bij hoge uitzondering mee akkoord te gaan. De KNVB ziet 18:45 uur als een reguliere speeltijd binnen de competitieplanning.

Tijdens de Nuclear Security Summit 2014 komen 58 wereldleiders op maandag 24 en dinsdag 25 maart bij elkaar in Den Haag om te spreken over nucleair terrorisme. Vanwege de druk die dat legt op de politie, is de KNVB met alle betrokken partijen (Ministerie van Veiligheid & Justitie, politie en burgemeesters) al sinds oktober 2012 in overleg over de organisatie van de wedstrijden in het weekeinde voorafgaand aan de internationale top.

De kaartverkoop voor het bezoekersvak bij RKC - Ajax is nog niet gestart. Informatie over de kaartverkoop en vervoer naar Waalwijk volgt binnenkort.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Joep Leenen