Menu
Rob Been: 'Content met deze uitkomst'

Rob Been: 'Content met deze uitkomst'

Toen de deur van de Rinus Michels Zaal ruim na elf uur maandagavond openging en de aanwezige beoogde kandidaten voor de Raad van Commissarissen van Ajax binnenstapten, kregen zij een ovationeel applaus van de ledenraad. De ledenraad ging akkoord met de voorgestelde kandidaten Steven ten Have, Paul Römer, Marjan Olfers, Edgar Davids en Johan Cruijff.

De voorzitter van de commissie van voordracht, Rob Been jr. was zeer tevreden dat de ledenraad volledig instemde met de kandidaten voor de nieuw te vormen Raad van Commissarissen. ,,Wij zijn zeer content met deze uitkomst", gaf Been jr. aan. ,,De hele commissie, die naast mij bestond uit Cees van Oevelen, Cees Vervoorn, Mark Geestman en Keje Molenaar, heeft ongelooflijk veel clubliefde, energie en tijd in dit werk gestoken. De samenwerking was voortreffelijk. We hebben stevige inhoudelijke discussies met z'n allen gehad. Wat is goed voor Ajax? We zijn zeer content met deze uitkomst. Nu er volledige instemming is, kan door de huidige Raad van Commissarissen een Buitengewone Algemene Vergadering voor Aandeelhouders worden uitgeschreven." Daar staat een termijn van 42 dagen voor.

In de verte: Joop Krant, Uri Coronel en Rob Been jr. In de verte: Joop Krant, Uri Coronel en Rob Been jr.

Welke gevolgen heeft dit voor Ajax? Been jr: ,,De bedoeling is dat we er beter van gaan voetballen. Dat is het uiteindelijke doel, wij moeten als Ajax terug naar de absolute top van Nederland en zover mogelijk van Europa. De wens bij de ledenraad was dat er meer voetbal knowhow in zou komen. Met Johan Cruijff en Edgar Davids is aan die wens voldaan. Steven ten Have, Marjan Olfers en Paul Römer nemen ook heel veel kwaliteiten met zich mee en daar zullen we als Ajax veel plezier aan beleven."

Cruijff ontbrak overigens op de vergadering. ,,Het is vanavond een belangrijke avond. Johan heeft er alles aan gedaan om hier te zijn, maar het lukte niet. Hij heeft zich verontschuldigd."

Tot slot werd aan Been jr. de vraag gesteld welke opdracht er aan de Raad van Commissarissen mee is gegeven? ,,Wij willen rust en continuïteit. Deze mensen moeten in een rustige omgeving aan het werk kunnen. De eerste taak is het zoeken en aanstellen van een nieuwe algemeen directeur. Ik ben er van overtuigd dat dat in goede harmonie zal gebeuren. We gaan met Ajax schouder aan schouder naar top."


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Gerard van Hees/Ajax.nl