Menu
Robbert Schilder geeft @ntwoord

Robbert Schilder geeft @ntwoord

Via een e-mail aan de website van Ajax konden de supporters een vraag stellen aan Robbert Schilder. De verdediger vertelt over zijn favoriete positie en een bijzondere bijnaam.


Hoe kwam je als jongetje bij Ajax terecht?
Jordi Smit, Heerhugowaard

,,Ajax heeft mij gescout toen ik als dertienjarige in de jeugd bij Amstelveen Heemraad speelde. Ik had het enorm naar mijn zin bij mijn club en wilde daar eigenlijk niet weg. Er waren weleens andere clubs geïnteresseerd, maar daar wilde ik niet heen. Ik wilde alleen naar Ajax."
Vond je het vervelend dat je twee keer bent verhuurd aan Heracles Almelo of heeft het je juist scherper gemaakt?
Ernst Lenstra, Julianadorp

,,Ik wilde graag spelen in de Eredivisie en dan is verhuurd worden een goede manier om je te ontwikkelen. De tweede verhuurperiode heb ik zelf aangevraagd. Ik wist dat Heracles Almelo me graag wilde hebben en bij Ajax kwam ik niet verder dan een aantal invalbeurten. Omdat de club vaak vanuit de verdediging speelde, was het moeilijk om me daar te onderscheiden. Toch vind ik dat ik Ajax heb laten zien dat ik het niveau aankan."
Waarom werd je bij Heracles Almelo Johan genoemd?
Jeroen de Vries, Leiderdorp

,,Die naam heeft mijn toenmalige trainer Ruud Brood bedacht. De naam is gebaseerd op Johan Cruijff, omdat ik op de club altijd graag de discussie aanging. Waarschijnlijk hoort dat een beetje bij de Amsterdamse bluf van Ajax. Toen wij onlangs met Ajax bij Heracles speelden, waren er nog steeds mensen die mij Johan noemden."
In de zomer mocht je weg bij Ajax, maar uiteindelijk ben je toch gebleven. Met welk gevoel zit je nu bij de club?
Joey Schouenberg, Baarlo

,,Met een goed gevoel. Ik mocht inderdaad weg, maar ik mocht niet gratis vertrekken. Dan weet je dat het moeilijk wordt om een nieuwe club te vinden. Marco van Basten is in elk geval duidelijk. Ik ben geen vaste waarde, maar ik weet dat ik er dicht tegenaan zit. De duidelijkheid die ik van de trainer heb gekregen, doet me goed."
Speel je liever bij Jong Ajax of zit je liever op de bank bij het eerste?
Justin van Beek, Barendrecht

,,Toen ik net bij de selectie zat, speelde ik graag bij Jong Ajax. Uiteindelijk wil je toch een stap verder en kijken hoe ver je kunt komen. Daarom zit ik liever op de bank bij het eerste met af en toe een invalbeurt en een basisplaats. Gelukkig speel ik soms nog steeds bij Jong Ajax om mijn conditie en ritme op peil houden."
Welke positie in het veld heeft jouw voorkeur?
Enrico Labee, Velserbroek

,,Ik speel graag centraal of links op het middenveld. Dat zijn posities waar ik tijdens de jeugdopleiding heb gespeeld. Ik moet me nu concentreren op de linksbackpositie. Daar heb ik vrede mee. Ook daar kom ik goed tot mijn recht."
Wat is het mooiste doelpunt dat je ooit hebt gemaakt?
Aron Grupstra, Leeuwarden

,,In de jeugd van Ajax heb ik een aantal doelpunten gemaakt waarbij ik vier of vijf man voorbij ging en dan met een stiftje de bal over de keeper speelde. Als prof heb ik bij Heracles Almelo mijn mooiste doelpunt gescoord. Ik was toen net bij de club en mocht invallen tegen Heerenveen. Vlak voor tijd maakte ik met een hard schot de gelijkmaker."
Wie is je favoriete speler?
Koen Mulder, Wolvega

,,Ik kijk graag naar middenvelders zoals Gerrard, Iniesta en Xavi. Bij Ajax heb ik geen favoriet. Er is wel een aantal spelers waar ik veel van kan leren."
Welke landen zou jij bezoeken tijdens een wereldreis?
Sandra Wijnhoven, Blitterswijck

,,Ik ben niet zo avontuurlijk en dus ook geen wereldreiziger. Ik houd wel van reizen. In het verleden ben ik tijdens mijn zomervakantie een aantal keer naar Griekse eilanden geweest. Ik vind het daar prachtig. Wanneer ik echt die wereldreis moet maken, blijf ik niet zo dicht bij huis. Waarschijnlijk kies ik dan voor Zuid-Afrika en Australië."
Wat wil je na je voetballoopbaan gaan doen?
Joost Wessels, Nijverdal

,,Ik kijk niet graag zo ver vooruit. Ik heb voorlopig nog een lange voetbalcarrière voor de boeg. Ik wil zo veel mogelijk spelen en mijn persoonlijke top bereiken. Of er een toekomstig trainer in mij zit, weet ik niet. Ik heb in elk geval wel tactisch inzicht."