Menu
Robin Pronk vertrekt bij Ajax

Robin Pronk vertrekt bij Ajax

Ajax en trainer Robin Pronk hebben in gezamenlijk overleg besloten om de lopende arbeidsovereenkomst met ingang van 1 oktober 2011 te beëindigen.

Pronk (38) begon op 1 juli 1998 als trainer van de D2 bij de jeugdopleiding van Ajax. Vanaf 1999 had hij vijf seizoenen de junioren van de D1 onder zijn hoede. In het seizoen 2004/2005 maakte hij de overstap als trainer van de B2. De laatste vier jaar trainde Pronk de B1, waarmee de oefenmeester in 2008 en 2010 kampioen van Nederland werd. Tevens won hij in 2010 met de B1 de AEGON Future Cup. In totaal is Robin Pronk dertien jaar in dienst geweest bij Ajax.

,,Ik heb altijd met veel plezier en genoegen bij Ajax gewerkt. Ik kan terugdenken aan een mooie periode waarin ik met diverse spelers heb samengewerkt die nu onderdeel uitmaken van het eerste elftal. Bijvoorbeeld met Christian Eriksen, Vurnon Anita, Lorenzo Ebecilio en Gregory van der Wiel. Daarnaast kijk ik met veel voldoening terug op de samenwerking met andere spelers, collega’s en ouders. Ik betreur dat we de samenwerking niet kunnen continueren. Er gingen geruchten dat ik naar Almere City FC zou gaan, maar dat is niet waar. Hoe ik mijn loopbaan binnen het voetbal voortzet is nog niet duidelijk op het moment.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst