Menu
Robin Pronk voorzag ruime Oranje-winst

Robin Pronk voorzag ruime Oranje-winst

Het Nederlands elftal heeft maandagavond voor een grote verrassing gezorgd door Italië met 3-0 te kloppen. In de Ajax EK-pool dacht Robin Pronk al dat Oranje geen tegengoals zou incasseren en zelf wel zou scoren.

Dat Oranje van Italië zou winnen, hadden er al niet al te veel gedacht. Maar dat het Nederlands elftal door doelpunten van Ruud van Nistelrooy, Wesley Sneijder en Giovanni van Bronckhorst met 3-0 zou winnen, had helemaal niemand in zijn glazen bol gezien. Bij Oranje stond helaas geen Ajacied in de basis. Op het laatste moment koos Marco van Basten niet voor John Heitinga, maar voor Khalid Bouhlarouz. Maarten Stekelenburg en Klaas Jan Huntelaar keken vanaf de bank toe hoe Oranje voor een prachtige stunt zorgde. John Heitinga mocht nog wel invallen voor de moegestreden Boulahrouz.

Robin Pronk had een mooie Oranje-zege wel een beetje voorzien, want hij zat er met zijn 2-0 nog het dichtste bij. Opvallend genoeg scoorde hij als enige tot en met Nederland-Italië met elke uitslag punten. Maar een juiste voorspelling zat er niet tussen. Daardoor moet hij vier deelnemers voor zich dulden in de tussenstand. De jeugdtrainer scoorde in totaal 12 punten.

De koplopers zijn voor de openingsduels in poule D aardig eensgezind. Groenendijk en Heyblok denken dat Spanje met 2-1 wint van Rusland en dat Griekenland-Zweden in 1-1 eindigt. Van der Aat ziet Rusland en Zweden winnen, Van der Wiel houdt het op zeges van Spanje (3-0!) en Zweden, net als overigens Emanuelson. Het combinatieteam Swart/Otto denkt aan een stunt van Hiddink (1-2) en houdt het ook op een gelijkspel bij Griekenland-Zweden. Griekenland wint, denkt Robin Pronk en ook Spanje weet drie punten te peuren uit de eerste wedstrijd. Winst voor Rusland en Griekenland, schat Tahamata in. Terwijl Pinkster het op een gelijkspel houdt bij Spanje tegen Rusland en winst voor Zweden. David Endt is het met hem eens. Alleen ziet Endt een zeer doelpuntrijk duel op zijn netvlies, want Spanje en Rusland maken er een 3-3-spektakel van!


Stand na zes wedstrijden:
1. Fons Groenendijk 19 punten
2. Erik Heyblok, Henri van der Aat, Sjaak Swart/Heini Otto 13 punten
5. Robin Pronk 12 punten
6. Urby Emanuelson, Gregory van der Wiel 9 punten
8. Simon Tahamata 8 punten
9. Herman Pinkster 6 punten
10. David Endt 2 punten