Menu
‘Roda is een stabiele en constante ploeg’

‘Roda is een stabiele en constante ploeg’

Ajax ontvangt woensdag Roda JC in de Amsterdam ArenA. Na de dinsdagochtendtraining keek Martin Jol vooruit naar het treffen met de nummer 12 uit de Eredivisie.

Net als afgelopen zondag tegen Feyenoord zitten Miralem Sulejmani en Ismaïl Aissati opnieuw niet bij de wedstrijdselectie. Het tweetal deed na afloop van de oefensessie in de Amsterdam ArenA nog wat extra intervaloefeningen op de tribunes van het stadion. Tijdens het daaropvolgende gesprek met de pers, legde Jol uit waarom.

,,Bij ons is het zo dat spelers die niet bij selectie zitten wat extra werk doen om er juist wel weer bij te komen”, sprak de trainer van Ajax tijdens het persmoment. ,,Dat die extra oefeningen vanochtend onder het oog van de pers gebeurden, hetzij zo. Het had ook op een bijveld op de Toekomst gekund. Aan de andere kant: we zijn open naar iedereen en het extra werk moet gedaan worden. Net als andere jonge spelers moeten ze werken aan hun techniek en kwaliteit. Daar is ook fitness bij nodig.”

Over Ajax’ tegenstander in de twintigste competitieronde zei Jol: ,,Roda JC komt steeds beter in het ritme. Ze hebben onlangs gewonnen van FC Utrecht en ook tegen FC Twente speelden ze, ondanks de nederlaag, afgelopen zondag goed. Het is een stabiele en constante ploeg.”

Op de dag dat Ajax Roda JC treft, wordt ook de nieuwe aanwinst Nicolas Lodeiro in Amsterdam verwacht. De Uruguayaan is in zijn geboorteland om nog een aantal zaken in orde te maken. Op de vraag of hij woensdag al bij de selectie zit, antwoordde Jol: ,,Hij zal bij aankomst wel een jetlag van hier tot aan het Museumplein hebben. Maar zondag tegen FC Twente zal hij waarschijnlijk wel bij de selectie zitten.”

Ajax – Roda JC begint woensdag om 20.15 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar (geen ClubCard-verplichting).

Foto's en tekst: Ajax.nl

Ga naar informatie over kaartverkoop Ajax – Roda JC

Anita aan de bal tijdens de ochtendtraining in de ArenA. Anita aan de bal tijdens de ochtendtraining in de ArenA.