Menu
'Roda staat gezien hun kwaliteit te laag'

'Roda staat gezien hun kwaliteit te laag'

Frank de Boer heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Roda JC alle supporters welkom met een column in het officiële programmaboekje Ajax Kick Off. Lees hier de bijdrage van de hoofdtrainer.

Beste Ajacieden,

Welkom in de Amsterdam ArenA bij Ajax - Roda JC Kerkrade.

De tweede seizoenshelft is voor Ajax redelijk goed begonnen. De nederlaag in Arnhem tegen Vitesse was onverwacht en onnodig. Maar de thuisoverwinning op Feyenoord, de bekerwinst tegen Vitesse en de goede teamprestatie vorige week tegen VVV-Venlo zorgen ervoor dat we met een goed gevoel de wedstrijd van vandaag tegemoet treden.

De 15de plek die Roda JC inneemt op de ranglijst is te laag als je kijkt naar de kwaliteiten die ze in huis hebben. Ze zullen er alles aan doen om de komende weken te stijgen. En dat kan in de Eredivisie momenteel snel gaan. Tussen Roda JC en de nummer acht ADO zit maar vijf punten verschil. Wij hebben de spelers dan ook voorgehouden zich niet blind te staren op de ranglijst.

Net zoals wij ook niet kijken naar de bovenste plaatsen op de ranglijst. Natuurlijk zijn we blij als onze concurrentie punten verspeelt. Maar pas aan het eind van de rit vind ik dat je nadrukkelijk om je heen mag kijken. Tot die tijd heeft het geen zin. Kijk maar weer hoe grillig de prestaties van alle concurrerende clubs sinds de jaarwisseling zijn. Wij moeten gewoon ons ding doen en dat is, zeker als we thuis spelen, onze wedstrijden winnen. Door gewoon van onze eigen kwaliteiten uit te gaan en door met durf ons eigen spel te spelen.

Wij realiseren ons dat het voor Ajax-supporters enerzijds geweldig is dat we nog op drie fronten meestrijden. Maar anderzijds is het een kostbaar grapje als je overal bij wilt zijn. We hebben dan ook ontzettend veel respect voor de supporters die ons, om maar twee recente voorbeelden te noemen, in Emmen en Venlo achterna reisden. Wij zijn erg blij dat de thuiswedstrijd in de UEFA Europa League, tegen Steaua Boekarest, bijna is uitverkocht. Fantastisch. Met de prijsstelling van de halve finale voor de KNVB Beker tegen AZ is zeer nadrukkelijk rekening gehouden met de supporters. Wij presteren beter in een vol stadion, met onze eigen fans. We zijn nog maar één wedstrijd verwijderd van de finale. Geld verdienen, zo is me uitgelegd, doe je in het bekertoernooi niet of nauwelijks. Dan maar minder recette maar wel een goed gevuld stadion. Dan hebben we ook meer kans op een prijs.

Vandaag gaat het om de strijd om een andere prijs. Het landskampioenschap. Om in de race te blijven hebben wij als technische staf de ploeg duidelijk voorgehouden dat we deze serie wedstrijden moeten winnen. VVV-uit is vorige week reeds gewonnen. Vandaag tegen Roda JC willen we stap twee zetten. Vervolgens de zondagen hierna, RKC-uit en ADO-thuis, met goed resultaat afsluiten. Het programma wordt heel zwaar met telkens een midweekse wedstrijd tussendoor. Maar om tot de laatste speeldag mee te doen kunnen wij ons juist in deze fase geen puntverlies veroorloven.

Daarom ben ik blij dat jullie vandaag in het stadion zijn om ons daarbij te steunen. Ik wens jullie heel veel plezier bij Ajax - Roda JC Kerkrade.

Frank de Boer
Trainer/Coach