Menu

Rode kaart Hasselbaink maakt crisis Chelsea compleet

PREMIER LEAGUE (ANP/RTR) - Een rode kaart voor Jerrel Hasselbaink op de vijftiende speeldag van de Premier League symboliseert de crisis en de onmacht van Chelsea. De topscorer van de geparfumeerde Londense club diende in het duel met Everton aan de Merseyside in de 72e minuut na een elleboogstoot te vertrekken bij de stand 1-1. Twee minuten later bezegelde Kevin Campbell het lot van Chelsea, 2-1, dat nu is afgezakt naar de veertiende plaats. Sinds april won Chelsea niet meer op vreemd terrein.

Koploper Manchester United had zaterdag geen problemen bij Derby County. De Mancunians wonnen met 3-0. Sheringham, Butt en Yorke zorgden voor de doelpunten. Manchester United nam dit weekeinde verder afstand van de concurrentie. De naaste belagers Arsenal en Leicester City verloren allebei. Arsenal deed dat met 1-0 bij Leeds United, dat net als de Londenaren een mislukt optreden in de Champions League te verwerken had.

Uit een vrije trap maakte de Fransman Dacourt de enige goal van de wedstrijd. Arsenal heeft inmiddels acht punten achterstand op Manchester United.

Manchester City is afgedaald naar de zestiende plaats door de 3-2 nederlaag (na een 3-0 achterstand) op Maine Road tegen Ipswich Town. De promovendus klom dankzij die zege over Leicester City naar de derde plaats in de Premier League.

Leicester verloor met 3-0 van Tottenham Hotspur. Voor de Londense ploeg nam de klassieke spits Les Ferdinand alle drie goals voor zijn rekening. De vraag is of het gelijke spel van Middlesbrough tegen West Ham United (2-2) coach Bryan Robson in het zadel houdt. Zijn miljoenenploeg blijft achttiende.

De oud-international ligt zwaar onder vuur vanwege de bedroevende resultaten van Boro, het zwakke functioneren van zijn peperdure aankopen Karembeu en Boksic, het onsamenhangende spel en zijn moeizame relatie met de spelers. Gezien de aanzwellende kritiek (niet alleen van supporters, maar ook van zijn spelers), lijkt het vertrek van Robson een kwestie van tijd. Zijn drankgebruik zou zijn functioneren haast onmogelijk maken.

Liverpool, de nummer vijf op de ranglijst, verloor zondag met 2-1 bij Newcastle. Solano en Dyer scoorden voor de ploeg van Bobby Robson. Heskey deed in de slotfase iets terug voor Liverpool.