Menu
Rodney Sneijder is trots op broer Wesley

Rodney Sneijder is trots op broer Wesley

Tijdens het WK voetbal zijn er vele connecties met Ajax te maken. Ook tijdens de WK-finale Nederland – Spanje zullen er zondag verschillende (ex-)Ajacieden in actie komen. Een van hen is Wesley Sneijder. Zijn broer Rodney begon donderdag aan het nieuwe seizoen bij Jong Ajax. De jongste van de Sneijder-broers volgt de verrichtingen van zijn broer nauwgezet.

Een bezoek aan de WK-finale in Johannesburg zit er voor Rodney Sneijder niet in. De middenvelder van Jong Ajax zal zijn broer Wesley via de televisie moeten volgen. Op de dag dat Oranje het tijdens de eindstrijd van het WK tegen Spanje opneemt, meldt de jongste Sneijder zich in Hoenderloo voor een trainingsstage met Oranje Onder 19, op weg naar het jeugd-EK in Frankrijk. ,,Maar ik ga ’s avonds sowieso de finale kijken. Dat lijkt me duidelijk.”

,,Ik volg Wesley op de voet. We hebben dagelijks contact. Veelal via de blackberry, waarmee je gemakkelijk met elkaar kunt ‘pingen’. Natuurlijk ben ik trots op hem. Vooraf had ik er al vertrouwen dat hij het goed zou gaan doen op het WK, maar zó goed als het nu gaat is natuurlijk fantastisch. Hij staat met Oranje in de WK-finale, is gedeeld topscorer van het toernooi en door de FIFA al vier keer tot man of the match gekozen. Wie weet levert het hem ook nog de Gouden Bal voor beste speler van het toernooi op.”

Rodney Sneijder is donderdag met Jong Ajax aan het nieuwe seizoen begonnen. Rodney Sneijder is donderdag met Jong Ajax aan het nieuwe seizoen begonnen.

Met Jong Ajax bereidt Sneijder zich voor op het nieuwe seizoen. ,,Ik heb heel veel vertrouwen in het nieuwe seizoen”, sprak de middenvelder na afloop van de eerste oefensessie van Jong Ajax. ,,In de vakantie heb ik voor mezelf doorgetraind, dus ik ben er helemaal klaar voor.”

Net als zijn zeven jaar oudere broer van Inter en Oranje heeft Rodney de afgelopen elf jaar vele elftallen in de jeugdopleiding van Ajax doorlopen. Hij beseft dat hij steeds dichter bij zijn doel komt. ,,Uiteindelijk wil ik in de Amsterdam ArenA komen te spelen. Daar heb ik al die jaren alles voor gedaan. Dit seizoen bij Jong Ajax wil ik een goede stap kunnen zetten.”

Rodney Sneijder volgt de verrichtingen van broer Wesley op de voet tijdens het WK. Rodney Sneijder volgt de verrichtingen van broer Wesley op de voet tijdens het WK.