Menu

Roemeense internationals op proef bij Ajax

Ajax krijgt vanaf maandag twee Roemeense spelers op proef. Internationals Vlad Munteanu en Ovidiu Petre gaan tevens vanaf woensdag met Ajax in trainingskamp in Portugal. De selectie van Ronald Koeman verblijft ruim een week in Faro en speelt er oefenwedstrijden tegen VfL Wolfsburg (15 januari) en Aberdeen (18 januari). Aansluitend vertrekt Ajax naar Egypte om de voorbereiding op 24 januari in Caïro af te sluiten met een galawedstrijd tegen Al-Ahly.

Vlad Munteanu is 21 en Ovidiu Petre 20 jaar oud. Beide spelers zijn afkomstig uit Boekarest: Munteanu van Dinamo en Petre van FC National. Afgelopen jaar debuteerden beiden in het nationale elftal van Roemenië. Munteanu en Petre maken ook deel uit van de onder 21-selectie van Roemenië, waarin Munteanu de aanvoerdersband draagt. Petre is aanvoerder van zijn club FC National.

Munteanu won in 2002 samen met Ajax-keeper Bogdan Lobont de nationale titel. Een jaar eerder veroverde hij met Dinamo de nationale beker. Dinamo greep zowel in 2001 als 2002 naast de Roemeense Supercup, maar Munteanu nam in augustus tegen Rapid Boekarest (2-1 verlies) wel de enige Dinamo-treffer voor zijn rekening.

Vlad Munteanu stond ook in de belangstelling van Real Madrid, Bayern München en Bayer Leverkusen. Munteanu is een middenvelder, terwijl Petre bij zijn club niet alleen
op het middenveld maar ook als centrale verdediger wordt ingezet. Petre wordt bij FC National getraind door de Italiaanse oud-international Walter Zenga. Met FC National was Petre dit seizoen verantwoordelijk voor de uitschakeling van SC Heerenveen in de eerste ronde van de strijd om de UEFA Cup.