Menu

Roemenië deelt klap uit aan Duitsland

De Ajacieden hebben woensdag tijdens de interlands wisselend gepresteerd. Zo liet Roemenië geen spaan heel van Duitsland, op het EK tegenstander van Oranje. Ook Tsjechië, met Tomás Galásek in de gelederen, is een opponent van Nederland en dat team ging met 0-1 onderuit tegen Japan.

Al in de namiddag trof Tsjechië in eigen land Japan. Tomas Galásek was de enige Ajacied die in actie kwam aangezien Zdenek Grygera nog last heeft van zijn rug. Galásek was één van de weinige Tsjechen die het duel van begin tot einde meemaakte. De bondscoach Karel Brückner wisselde liefst negen spelers. Galásek keerde na rust niet terug op het veld. Tsjechië verloor het duel met 0-1.

Roemenië liet geen spaan heel van Duitsland. De ploeg van Bogdan Lobont en Cristian Chivu liet zien dat Euro2004 een attractieve ploeg gaat missen. Met liefst 5-1 werd Duitsland aan de kant geschoven. Het enige doelpunt van onze Oosterburen viel pas in de 89ste minuut. Bogdan Lobont speelde de hele wedstrijd. Overigens net zoals Cristian Chivu. Ovidiu Petre, vorig seizoen nog stagiair bij Ajax, deed eveneens mee, maar hij werd pas in de 78ste minuut ingebracht.
Bij de rust leidde het speelse Roemenië al met 4-0. Voor Duitsland, tegenstander van Oranje bij het Europees kampioenschap in Portugal, was het de grootste achterstand na 45 minuten in 91 jaar. De treffers van de thuisploeg kwamen op naam van Danciulescu (twee), Plesan, Rat en Caramarin.

Wesley Sonck zette België tegen Turkije na ruim een halfuur spelen op het juiste spoor door de 1-0 achter de Turkse doelman te werken. Maar lang plezier hadden de Belgen daar niet van. Nog voor rust was het weer gelijk. In de tweede helft kwam ook Jelle van Damme in het veld. Na 66 minuten spelen werd Sonck gewisseld. En toeval of niet, nauwelijks drie minuten later scoorde Turkije de 1-2. Hoewel de Belgen drie minuten voor tijd nog langszij kwamen, waren het in blessuretijd toch de gasten die met de winst gingen strijken, 2-3 voor Turkije.

Zlatan Ibrahimovic speelde 65 minuten mee voor Zweden in en tegen Euro2004-gastheer Portugal. Zweden kwam op voorsprong door een doelpunt van Kälström, maar Portugal maakte in de 33ste minuut via Pauletta gelijk. Ibrahimovic werd vervangen door Johan Elmander. Drie minuten voor tijd kwam Zweden op 1-2 door een eigen doelpunt van Rui Jorge, maar diep in de extra tijd zorgde Nuno Gomes voor de gelijkmaker, 2-2.

Anthony Obodai speelde met Ghana tegen Angola. Het duel eindigde in 1-1.