Menu

Roemenië en Finland winnen

Met Petri Pasanen en Jari Litmanen in de basis heeft Finland vanavond het EK-kwalificatieduel tegen Servië-Montenegro gewonnen. Hyypia, Kolkka en Forssell scoorden in Helsinki. Litmanen en Pasanen speelden de hele wedstrijd, die in 3-0 eindigde.

Ook Lobont en Chivu kwamen met Roemenië tot winst. De Ajax-keeper hield in Craiova, Bosnië Herzogovina, zijn doel schoon. Mutu en Ganea scoorden de enige twee treffers.

Bij Noorwegen startte Andre Bergdolmo niet in de basis. Pas in de rust van het duel tegen Denemarken werd de Ajacied ingebracht. De Noren stonden toen in Kopenhagen al lang op achterstand, want oud-Ajacied Jesper Gronkjaer scoorde al na vijf minuten. Dit was tevens het enige doelpunt in de wedstrijd.

Bij Zweden kwam Zlatan Ibrahimovic niet in actie. De Ajacied moest eerder deze week afhaken voor de interland uit tegen San Marino. Zoals verwacht, wonnen de Zweden met veel gemak in groep 4. Het werd een kleine monsterscore: 16de minuut: Jonson 0-1, 54ste minuut: Allback 0-2, 58ste minuut: Ljungberg 0-3, 59ste minuut: Jonson 0-4, 70ste minuut: Jonson 0-5, 86ste minuut: Allback 0-6.