Menu

Roemenië en Tsjechië niet naar WK

Cristian Chivu en Bogdan Lobont zijn er met Roemenië niet in geslaagd zich te kwalificeren voor het Wereldkampioenschap in Zuid Korea-Japan. Tsjechië verloor in eigen huis van België, dat zich voor de zesde opeenvolgende keer plaatste voor een WK

De Ajacieden Chivu en Lobont stonden beiden in de basis bij Roemenië, maar moesten toezien hoe het in een bloedstollende thriller 1-1 werd tegen Slovenië. Chivu had nog een goede kans op de 2-1, wat een verlenging zou betekenen, maar van dichtbij plaatste hij de bal tegen de lat. Aangezien de uitwedstrijd door de formatie van trainer Hagi was verloren, was de uitschakeling een feit. De Slovenen plaatsten zich voor het eerst voor een WK-eindronde.

Ook het Tsjechië van Tomas Galasek verloor. Vijf minuten voor tijd scoorden de Belgen uit een strafschop de enige treffer. Galasek speelde, net als de in 1-0 eindigende wedstrijd in België, niet.

De vaderlanden van de Ajacieden Trabelsi (Tunesië), O'Brien (VS), Zlatan (Zweden), Ikedia (Nigeria), Mokoena, Pienaar en Mofokeng (Zuid-Afrika), Valencia (Ecuador) plaatsten zich eerder wel voor het belangrijkste voetbaltoernooi ter wereld. Valencia heeft overigens nog nimmer een uitnodiging van zijn land ontvangen. De kans lijkt dan ook gering dat hij er in Azië bij zal zijn, net als overigens Pienaar en Mofokeng lang niet zeker zijn van een uitnodiging.

Woensdagavond voegde ook Brazilië zich bij de WK-landen. Daardoor zullen de harten van de Ajacieden Wamberto, Maxwell en Walker sneller zijn gaan kloppen. Maar ook voor hen geldt dat de bondscoach nog niet in Amsterdam is gesignaleerd.

Nikos Machlas speelde met Griekenland een oefeninterland tegen Cyprus. Dat liep voor de Ajacied niet geweldig goed af. Griekenland verloor namelijk voor het eerst in de historie van het eiland (1-2) en Machlas zelf miste nog een penalty. Hij schoot tegen de paal.