Menu

Roemenië geeft winst uit handen

Roemenië heeft een goede mogelijkheid laten liggen een voorschot op de eindronde van het EK voetbal te nemen. De ploeg, met Cristian Chivu en Bogdan Lobont, gaf een 2-1 voorsprong in blessuretijd uit handen. Laursen zorgde op het nippertje voor een gelijkspel voor de Denen.

Door het resultaat komen beide landen in groep twee op veertien punten. Roemenië is echter uitgespeeld. Denemarken moet op 11 oktober naar Bosnië-Herzegovina, dat bij winst woensdag op Luxemburg ook nog kans maakt op de groepszege.

Denemarken, met oud-Ajacied Jesper Gronkjaer in de gelederen, kwam woensdag in de eerste helft op voorsprong. Voormalig Feyenoorder Tomasson schoot de bal uit een strafschop voorbij Lobont. In de tweede helft kantelden Mutu en Pancu de score in Roemeens voordeel. Chivu scoorde ook nog bijna, maar zijn harde kopbal werd op de doellijn weggewerkt door Niclas Jensen.

Laursen voorkwam een afgang voor de Denen, die in de uitwedstrijd Roemenië al met 5-2 verslagen hadden. Noorwegen, dat vriendschappelijk verloor van Portugal, kan ook nog op veertien punten komen.

Denemarken 7 14
Roemenië 8 14
Bosnië-Herzegovina 7 12
Norwegen 7 11
Luxemburg 7 0

Denemarken - Roemenië 2-2 (1-0). 35. Tomasson 1-0 (strafschop), 62.
Mutu 1-1, 72. Pancu 1-2, 90. Laursen 2-2. Scheidsrechter: Meier
(Zwi). Gele kaart: Gronkjaer (Den), Munteanu, Dumitru, Mutu (Roe).