Menu
Roger Broomhall overleden

Roger Broomhall overleden

Ajax heeft met ontzetting kennisgenomen van het feit dat Roger Broomhall, de grote man achter het Amsterdam Tournament, vorige week plotseling is overleden. De Engelsman Broomhall werd slechts 64 jaar.

Roger Broomhall was de oprichter van het bedrijf International Event Partnership (IEP), dat in het verleden het Maquita/Umbro toernooi organiseerde in Engeland. Ajax nam al eens deel aan dat evenement. In 1999 blies Broomhall met zijn bedrijf IEP het Amsterdam 700 Toernooi nieuw leven in. Het jaarlijkse ‘preseason’ toernooi van Ajax met grote internationale voetbalclubs ging in de Amsterdam ArenA verder onder de naam Amsterdam Tournament. Ajax won de laatste vier edities van het topevenement.

IEP groeide uit tot een groot bedrijf, dat Broomhall samen met zijn zoon David leidde. Het prestigieuze toernooi bij Manchester United werd door de Broomhalls georganiseerd en IEP zat ook achter de trainingskampen die Ajax de afgelopen drie jaar afwerkte in het Verenigd Koninkrijk.

Roger Broomhall had Ajax hoog in het vaandel en het overlijden van de charismatische zakenman wordt in alle geledingen van de Amsterdamse club zeer betreurd. Hoewel Roger Broomhall danig gemist zal worden, staat de toekomst van het Amsterdam Tournament niet op het spel. Zoon David Broomhall staat garant voor de continuering van het succesvolle evenement.