Menu
Roger heeft zijn persoonlijke 'test' prima doorstaan

Roger heeft zijn persoonlijke 'test' prima doorstaan

Na de bostraining van dinsdagochtend belegde trainer Henk ten Cate later op de dag een trainingssessie nabij de Amsterdam ArenA. Bijna anderhalf uur lang werkte de kleine spelersgroep uiteenlopende oefeningen af. Balbezit, positiespel en scherpte in de afronding stonden centraal. Roger had een dag eerder bovendien zijn ‘test’ doorstaan en stapte tevreden van het veld.

Assistent-trainer Hennie Spijkerman had de leiding bij het merendeel van de oefeningen. De voormalige hoofdtrainer legde de oefenvormen uit en legde het spel, mits nodig, stil. Hoofdtrainer Ten Cate bekeek het gros van de oefeningen van een kleine afstand. Vond Ten Cate het nodig om te interrumperen dan klonk ook zijn stem over het trainingsveld. De trainer en zijn assistenten werken gezamenlijk aan de uitvoering van een groots en belangrijk plan. Iedereen heeft zijn eigen, specifieke en duidelijk taken in de realisatie daarvan.

Vooral vanwege interlandverplichtingen ontbraken veel Ajacieden. Een kern van de Ajax-spelers zonder lonkende interlandwedstrijd, stond maandagavond ook op het veld. Vijf Ajacieden verdedigden nauwelijks een etmaal eerder nog de eer van Jong Ajax. Het bekertreffen met Jong FC Omniworld werd met 4-0 gewonnen. Met twee treffers had Roger een belangrijk aandeel in de zege.

,,De bekerwedstrijd was een test'', blikt Roger terug op de wedstrijd van Jong Ajax. De Spanjaard kampte enige tijd met een in de voorbereiding opgelopen gebroken teen. ,,Ik wilde gewoon voor mezelf kijken hoe goed het zou gaan. Het was een persoonlijke test die ik goed heb doorstaan. De teen is nog niet helemaal in orde, maar het is ook deze training redelijk goed gegaan.''

Zijn twee (fraaie) treffers tegen de Almeerse formatie, zijn duidelijk van minder belang. Het doorstaan van de ‘test’ is het belangrijkste, zo maakt Roger duidelijk kenbaar. ,,Het ging minder om de doelpunten. Het fysieke aspect en mee kunnen in het tempo van de wedstrijd, waren de belangrijkste opdrachten.''
Tegen Jong FC Omniworld speelde Roger op acht, als linkermiddenvelder. Is het een positie waar de linkspoot zich vooral op richt? Roger houdt zich voorlopig liever op de vlakte: ,,Elke plek bij de eerste elf zou al mooi zijn.''

Nog even kort terug naar de trainingsstof. Deze, voor de verandering, weer eens zonnige middag werkten de Ajacieden vooral met de bal. Een verademing na de balloze ochtendsessie. ‘Doorbewegen’ was het meest gebezigde opdracht deze sessie. Vooral in de eerste oefening. Elkaar coachen, bedienen met strakke passes en het doorbewegen; de topdrie van opdrachten en speltips is daarmee genoemd.

Assistent-trainer Alfons Groenendijk speelde actief mee in de eerste oefenvorm, een soort variant op de aloude rondo. Een stilliggende bal was een doodzonde. Wie de bal verspeelde, kon zich melden in het midden. Na de bosloop van de ochtend zal vooral het afronden op doel tal van voetbalharten sneller hebben doen kloppen. De keepers Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar kregen het bij vlagen zwaar te verduren.