Menu
Roger weer inzetbaar

Roger weer inzetbaar

Henk ten Cate hield zijn ontmoeting met de pers kort en bondig. De Ajax-trainer kijkt optimistisch vooruit naar het treffen met ADO Den Haag, al mist hij wel een handvol spelers.

Urby Emanuelson en Thomas Vermaelen zijn langere tijd uit de roulatie. Emanuelson kampt met een blessure aan de buitenband van zijn linkerknie. De linkspoot liep de kwetsuur op tijdens Ajax - Feyenoord en is ongeveer drie weken veroordeeld tot toekijken. Vermaelen raakte deze week geblesseerd aan de binnenband van zijn rechterknie. De Belg hield daarmee een onaangenaam aandenken over aan de interland tussen België en Tsjechië. Vermaelen is, naar schatting, over zes weken pas weer inzetbaar.
Door de blessures van Vermaelen en Emanuelson moet de Ajax-trainer op zoek naar een andere, geschikte linkerverdediger. Olaf Lindenbergh lijkt een van de gegadigden. ,,Als het nodig is, kan ook Edgar Davids linksback spelen’’, doet Ten Cate nog een mogelijkheid uit de doeken. ,,Roger zou dan eventueel op het middenveld kunnen spelen. Maar zaterdag maak ik mijn selectie bekend.’’
Zdenek Grygera ondervindt nog steeds de nasleep van het uitduel tegen FC Groningen. De Tsjech liep in de Euroborg een hamstringblessure op. Kenneth Vermeer kampt met een gebroken rechterwijsvinger. Hedwiges Maduro had in de aanloop naar de Klassieker last van een virus. De middenvelder is helemaal verlost van het ongemak.
Roger en John Heitinga zijn weer fit. Heitinga moest zich op medisch voorschrift deze week, eigenlijk de eerste dagen na de Klassieker, kort sparen. De Ajacied kon daarom niet ingaan op de eervolle uitnodiging voor de midweeks gespeelde interland van Oranje tegen Rusland. Roger besloot deze week een aanzienlijk langere periode van blessureleed. De Spanjaard had lang last van een moeilijk te behandelen spierblessure. Jaap Stam keert in het Zuiderpark, Ajax speelt zondag zijn laatste duel in het huidige onderkomen van ADO, terug van een schorsing. De aanvoerder moest het duel tegen Feyenoord, afgelopen weekend, nog aan zich voorbij laten gaan.