Menu
Rolverdeling technisch hart aangepast

Rolverdeling technisch hart aangepast

In en rondom het technisch hart van Ajax zijn de afgelopen periode enkele wijzigingen doorgevoerd. De grootste verandering is dat algemeen directeur Edwin van der Sar heeft besloten geen voorzitter meer te zijn.

Het adviesorgaan, dat bij de club over alle voetbaltechnische aangelegenheden gaat, bestaat uit Marc Overmars, Dennis Bergkamp en Saïd Ouaali. Directeur spelersbeleid Overmars leidt, sinds Van der Sar geen voorzitter meer is, de wekelijkse vergaderingen van het technisch hart. Hij is verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid, de scouting en tevens het aanspreekpunt van de hoofdtrainer. Dennis Bergkamp blijft de brugfunctie vervullen tussen jeugd en betaald voetbal. De nadruk van zijn werk als individueel trainer zal nog meer liggen op de ontwikkeling van spelers en de doorstroming van talenten. De rol van hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali blijft ongewijzigd.

Edwin van der Sar licht toe: ,,Afgelopen zomer hebben wij bepaalde dingen kritisch tegen het licht gehouden. Bij Ajax is de opleiding van talenten van cruciaal belang, maar ook dat de spelers die wij opleiden doorgroeien en daadwerkelijk een kans krijgen en vaste waarde kunnen worden in onze A-selectie. We kunnen echter niet alles opvangen met spelers uit eigen jeugd, dus scouting en het aankoopbeleid zijn steeds belangrijker geworden. Waar veel andere clubs een technisch directeur hebben, blijven wij van mening dat een driemanschap zoals ons technisch hart is, waarbij alle disciplines vertegenwoordigd zijn, het beste is voor onze club. Waarbij ik als algemeen directeur natuurlijk eindverantwoordelijk blijf.''

Tekst & beeld: Ajax.nl