Menu
Roly Bonevacia geeft @ntwoord

Roly Bonevacia geeft @ntwoord

Via een e-mail aan de website van Ajax konden supporters een vraag stellen aan Roly Bonevacia. De jonge middenvelder vertelt onder meer over zijn voetballende neef, André Ooijer en Clarence Seedorf.

Jouw neef Christie speelt bij SV Spakenburg in de Topklasse, leer je veel van hem?
Jari de Graaf, Spakenburg
,,In mijn jeugdjaren wel. Toen heb ik heel veel van hem geleerd. Dat is nu langzaam minder geworden. Ik zie hem niet zo vaak meer.”

Van welke speler uit de huidige selectie leer je het meest?
Dirk Vermeulen, Amsterdam
,,Veel spelers proberen me te helpen. Degene die het meest met me praat is André Ooijer. Hij is veel met me bezig. Tijdens trainingen komt hij vaak naar me toe en legt dan dingen uit. Hij let op de details. Daar leer ik veel van. Mooi dat hij dat doet, want het helpt me veel in mijn ontwikkeling.”

Met welke voetballer wordt je meestal vergeleken, of zou je jezelf mee willen vergelijken?
Rody Bakker, Yerseke
,,Ik wil mezelf met niemand vergelijken. Door anderen wordt ik vaak met Clarence Seedorf vergeleken. Heel vaak zelfs. Dat snap ik wel. We hebben allebei op jonge leeftijd ons debuut gemaakt in Ajax 1. We spelen ongeveer op dezelfde positie en hebben dezelfde manier van lopen. Seedorf is heel ver gekomen. Hij is echt een heel goede voetballer. Helaas heb ik hem nog nooit ontmoet, maar daar komt dit seizoen hopelijk verandering in als we met Ajax in de Champions League tegen AC Milan spelen.”

'Degene die het meest met me praat is André Ooijer. Hij is veel met me bezig.' 'Degene die het meest met me praat is André Ooijer. Hij is veel met me bezig.'

Waar zie jij jezelf over tien jaar spelen? Ik dacht zelf aan een club als FC Barcelona.
Daniel Kenton, Heerhugowaard
,,Dat is lastig te zeggen. Natuurlijk hoop je op een club als Arsenal, maar dat is de absolute top. Ik heb eigenlijk geen idee. We zullen zien hoe het loopt.”

Hoe voelde het om tijdens Ajax - Vitesse voor het eerst het Ajax-shirt te dragen?
Damian den Bakker, Almere
,,Dat was een heel mooi, maar ook heel spannend moment. Veel was nieuw voor me, want ik kwam natuurlijk nieuw om de hoek kijken. Het gaf me een fijn en mooi gevoel. Zeker toen de speaker mijn naam omriep en er applaus van de tribunes kwam. Tijdens de voorbereiding had ik ook al tegen Chelsea meegedaan, maar de wedstrijd tegen Vitesse beschouw ik als mijn ‘echte’ debuut in Ajax 1.”

Wat is je doel dit seizoen?
Tim van Steen, IJzenijke
,,Mijn doel is om veel speelminuten te krijgen. Dat hoop ik voor elkaar te krijgen door goed mijn best te doen en te laten zien dat ik er op basis van mijn voetbalkwaliteiten bij hoor. Meer kan je niet doen.”

Hoeveel paar schoenen draag je per seizoen?
Roy Baltus, Amstelveen
,,Geen idee. In ieder geval wel veel paar schoenen. Ik verwissel regelmatig van schoenen. Alles bij elkaar opgeteld gebruik ik denk ik zo’n tien paar per seizoen.”

Roly, hoe heb je de jaren in de jeugdopleiding van Ajax ervaren?
Tycho Pol, Leimuiden
,,Poeh, dat is een heel moeilijke vraag. Ik ben vaak kampioen geworden, maar daar heb ik geen specifieke herinnering aan overgehouden. Het waren leerzame jaren in de jeugdopleiding van Ajax. Ik heb veel geleerd van de spelers en trainers om me heen. Het was een mooie tijd waarin je uiteindelijk naar één ultiem doel toewerkt: je debuut voor Ajax 1. Dat is me nu gelukt.”

Tekst en foto boven: Ajax.nl
Foto midden: Ajax.nl/Louis van de Vuurst