Menu
Rommedahl blinkt uit, Enoh naar huis

Rommedahl blinkt uit, Enoh naar huis

Dennis Rommedahl heeft zaterdagavond een groot aandeel gehad in de 2-1 zege van Denemarken op Kameroen. Tijdens het tweede groepsduel in poule E op het WK was de Deense Ajacied met een assist en een doelpunt belangrijk. Ajax-collega Eyong Enoh is door de nederlaag uitgeschakeld met Kameroen.

Rommedahl was na afloop de gevierde man bij Denemarken. De snelle buitenspeler van Ajax zorgde er met een doelpunt en een assist voor dat Kameroen na twee duels naar huis kan.

De avond begon aanvankelijk hoopvol voor het land van Eyong Enoh. Na tien minuten schoof de Deense middenvelder Christian Poulsen de bal zomaar in de voeten van de tegenpartij. Samuel Eto’o strafte die slordigheid met een doelpunt af.

De vroege tegentreffer werd gedurende de wedstrijd ongedaan gemaakt door de Denen. Na 33 minuten gaf Dennis Rommedahl een prima voorzet op Nicklas Bendtner, die de stand daarmee op gelijke hoogte bracht: 1-1. Na een uur spelen liet Rommedahl opnieuw van zich horen. Met de bal aan de voet trok hij vanaf rechts het strafschopgebied binnen waarna hij met zijn linkerbeen doeltreffend uithaalde. Dat doelpunt kwam Kameroen, waarbij Enoh halverwege werd gewisseld, in het laatste half uur niet meer te boven.

De Deense zege zorgde ervoor dat poulegenoot Oranje met zes punten uit twee duels al zeker is van de achtste finales. Als eerste land plaatste het Nederlands elftal zich daarmee voor de volgende ronde. Denemarken en Japan gaan donderdag uitmaken wie Nederland naar de achtste finales volgt. Als Denemarken van Japan wint, kunnen ook Rommedahl en Eriksen - die zaterdag niet in actie kwam - zich voor een langer verblijf in Zuid-Afrika gaan opmaken.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst