Menu
Rommedahl heeft ervaring met Roda

Rommedahl heeft ervaring met Roda

Ajax neemt het zondag in de tiende speelronde van de Eredivisie op tegen Roda JC. Voor Dennis Rommedahl is de Limburgse club geen onbekende tegenstander.

Dennis Rommedahl behoort nog altijd tot de ‘nieuwkomers’ bij Ajax, maar ervaring in de Eredivisie heeft hij genoeg. Hij speelde hij meer dan tweehonderd wedstrijden in de Nederlandse competitie: 161 in dienst bij PSV, 34 bij RKC Waalwijk en de laatste negen als Ajacied. Roda JC, zondag in de ArenA de tegenstander van Ajax, is geen onbekende opponent voor de Deens international. Alleen deze eeuw al speelde hij als PSV'er acht keer tegen de ploeg uit Kerkrade. Vijf van die duels werden gewonnen, drie eindigden in een gelijkspel. ,,Dus de statistieken spreken in mijn voordeel”, zegt de Deen na de vrijdagmiddagtraining. ,,Dat moeten we dan ook zondag maar zo houden.”

Echt veel speciale herinneren heeft Rommedahl niet aan de vele competitieconfrontaties met de Limburgers. Het doelpunt dat hij in het seizoen 2001-2002 (4-1 winst) maakte, kan hij zich ook niet meer voor de geest halen. Toch kijkt hij uit naar de wedstrijd tegen Roda. ,,Nu ik terug ben uit Engeland is het leuk om weer tegen al die bekende Nederlandse tegenstanders te spelen.” Of er zondag een grote rol voor hem is weggelegd tegen Roda durft hij niet te zeggen. ,,Kijk, natuurlijk wil ik spelen, maar dat willen mijn collega’s ook. Het belangrijkste blijft dat we als team een goede prestatie neerzetten.”

Na afloop van de training demonstreert Rommedahl nog even zijn balgevoel. Na afloop van de training demonstreert Rommedahl nog even zijn balgevoel.

Rommedahl viel afgelopen woensdag in de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen uitstekend in. Hij stond nog geen tien minuten in het veld toen hij doorbrak aan de linkerkant en met een pass op maat Klaas Jan Huntelaar in de gelegenheid stelde de 3-0 te maken. ,,Het ging inderdaad goed tegen Heerenveen”, blikt Rommedahl terug. ,,Al had ik ook wel een doelpunt moeten maken, want ik kreeg twee, drie goede kansen.”

Na de overwinningen op Utrecht en Heerenveen is de stemming rond Ajax een stuk positiever dan enige weken geleden. Rommedahl weet dat dat ook zo weer kan omslaan. ,,Als je één slechte wedstrijd speelt, barst de kritiek weer los. Ajax heeft het dit seizoen internationaal laten liggen, maar in Nederland doen we het het hele seizoen al redelijk goed. Misschien zat er af en toe een mindere wedstrijd tussen, maar dat gebeurt bij iedere club. Ik vind dat we als team dit jaar redelijk constant presteren.”

Kijk hier voor informatie over de kaartverkoop>>

Bekijk de wedstrijd tegen Roda live op je pc.
Ga naar de website van Planet Voetbal>>