Menu
Rommedahl: 'Hopelijk wordt Ajax smaakmaker'

Rommedahl: 'Hopelijk wordt Ajax smaakmaker'

Ajax neemt het zaterdagavond in Friesland op tegen sc Heerenveen. Een zware klus voor de Amsterdammers, maar Dennis Rommedahl kijkt uit naar het duel.

Dennis Rommedahl gaat het duel aan met Jurgen Colin. Dennis Rommedahl gaat het duel aan met Jurgen Colin.

De laatste training voor Heerenveen - Ajax. Trainer Adrie Koster heeft zijn selectie in drie groepen verdeeld voor een klein toernooitje. Dennis Rommedahl is met onder andere Mitchell Donald, Jeffrey Sarpong en Kennedy ingedeeld bij de ‘gele hesjes’. De Deen speelt aan de rechterkant, maar hij fungeert wel meer als ‘back’ of ‘half’ dan als buitenspeler. ,,Er zat geen echte rechtsback bij ons in het team”, legt hij later uit. ,,Dus het leek me verstandig om daar zelf maar te gaan spelen.”

Rommedahl zet tijdens de wedstrijdjes de lijnen uit, eist van achteruit de bal op en gebruikt zijn bekende snelheid om ook voorin voor dreiging te zorgen. Aan niets is te merken dat hij een interlandweek achter de rug heeft. Met Denemarken speelde hij woensdag met 1-1 gelijk tegen Tsjechië. ,,Een redelijk goede wedstrijd van onze kant”, blikt Rommedahl terug. ,,Omdat we ons niet geplaatst hebben voor het EK, was dit voor ons alweer een duel in voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden voor het WK.”

Rommedahl verwacht dat Ajax en Heernveen er zaterdag een mooi duel van gaan maken. Rommedahl verwacht dat Ajax en Heernveen er zaterdag een mooi duel van gaan maken.

Voor Rommedahl was de interlandperiode ook een prima manier om even de laatste wedstrijd van Ajax te vergeten. De Amsterdammers verloren (zonder Rommedahl overigens) uit bij FC Twente en lijken nu echt kansloos voor de titel. ,,Ik speel altijd graag voor de nationale ploeg”, zegt Rommedahl. ,,Maar inderdaad is het na zo’n weekend wel even lekker om je op wat anders te kunnen concentreren: het verwerkingsproces verloopt dan toch iets sneller.”

Maar tijdens de vrijdagtraining is het Deense nationale elftal weer vergeten en draait alles weer om Heerenveen. Na het gelijkspel tegen PSV en het verlies bij Twente is Ajax nog niet zeker van een plaats bij de eerste vijf en dus ook nog niet helemaal zeker van een plaats in de play-offs. De voorsprong op de nummer zes (FC Twente) bedraagt vijf punten. Is er sprake van druk van de subtop? ,,Eigenlijk is er bij Ajax altijd druk”, zegt Rommedahl. ,,En dat is niet erg, dat is alleen maar gezond. Wij moeten iedere wedstrijd winnen, zaterdag dus ook. Ik denk dat het wel een lastige wedstrijd wordt. Heerenveen is momenteel misschien wel de best voetballende ploeg van de Eredivisie. Ik verwacht aanvallend voetbal van beide partijen. Het kan een mooi duel worden, en hopelijk wordt Ajax de smaakmaker.”

Of Rommedahl in actie komt tegen de Friezen is nog niet zeker. Uit de training kon nog geen opstelling worden opgemaakt. ,,Ik denk dat de trainer nog een beetje twijfelt”, zegt Rommedahl. ,,En hij beslist natuurlijk.”

Heerenveen - Ajax op je pc zien?
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>