Menu
Rommedahl Voetballer van het Jaar

Rommedahl Voetballer van het Jaar

Dennis Rommedahl mag zich Deens Voetballer van het Jaar noemen. De Ajacied won de eretitel maandagavond tijdens een voetbalgala in zijn geboorteland. Rommedahl verruilde in de voorbereiding op dit seizoen Charlton Athletic voor Ajax.

Rommedahl tijdens de laatste Klassieker. De Deen viel sterk in en bekroonde zijn optreden met een doelpunt. Rommedahl tijdens de laatste Klassieker. De Deen viel sterk in en bekroonde zijn optreden met een doelpunt.

De Deense vleugelspeler liet niet de minste spelers achter zich in de verkiezing tot Deens Voetballer van het Jaar. De Ajacied versloeg onder meer oud-Feyenoorder Jon-Dahl Tomasson, nu actief voor het Spaanse Villarreal. Ook Daniel Agger (Liverpool FC) en Martin Jørgensen (Fiorentina) waren genomineerd.

Rommedahl kreeg de prijs onder meer voor zijn 'teamspel' bij Ajax en de Deense nationale ploeg. De Deense aanvaller werd door de jury geprezen om zijn oog voor eigen acties en het teambelang. In zijn dankwoord bedankte de flankaanvaller onder meer ook zijn collega-Ajacieden.

Afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Feyenoord was Rommedahl ook al succesvol. De Deens international hielp de Amsterdammers na rust aan de gelijkmaker: 1-1. Feyenoord - Ajax eindigde in een gelijkspel (2-2).

In Zweden veroverde een oud-Ajacied een vergelijkbare titel. Inter-spits Zlatan Ibrahimovic werd gekroond tot de beste voetballer van Zweden in 2007.