Menu
Rommedahl wil ongeslagen naar WK

Rommedahl wil ongeslagen naar WK

Het zijn spannende dagen voor een aantal internationals onder de Ajacieden. Luis Suarez, Bruno Silva en Eyong Enoh kunnen zich woensdag voor het WK plaatsen. Marko Pantelic (Servië) en Dennis Rommedahl (Denemarken) gingen hun teamgenoten van Ajax zaterdag al voor.

In alle rust kan Dennis Rommedahl (31) met Denemarken naar het laatste kwalificatieduel tegen Hongarije toewerken. In het hotel van de nationale ploeg gaan de gedachten van de Deense Ajacied even terug naar de memorabele zaterdagavond waarop Denemarken zich voor het WK kwalificeerde. ,,Het was gezellig na afloop”, zegt hij met een lach. ,,We hebben het goed gevierd met elkaar.”

Denemarken bemachtigde het felbegeerde WK-ticket dankzij een 1-0-overwinning op concurrent Zweden. Een overwinning, die in het geboorteland van Rommedahl telt. ,,Denemarken-Zweden is altijd een grote wedstrijd. De derby van Scandinavië wordt het ook wel genoemd. En omdat de wedstrijd ook nog eens voor beide teams van groot belang was, leefde het duel - vooral bij de buitenwacht - nog eens extra.”

Voor Rommedahl, die tegen Zweden alweer zijn 91e interland speelde, voelde de plaatsing voor het WK als een grote bevrijding. In 2006 en 2008 miste zijn land twee keer op rij een eindtoernooi. ,,Daarom was de opluchting na afloop zo enorm groot. Er stond voor ons echt druk op deze kwalificatiereeks. Men verwacht altijd veel van het ‘kleine’ Denemarken. Gelukkig kunnen we ons nu sinds zaterdag gaan opmaken voor het WK.”

'De opluchting was enorm groot in Denemarken' 'De opluchting was enorm groot in Denemarken'

Zondagochtend zag Rommedahl het bericht dat ploeggenoot Luis Suarez belangrijk was geweest voor Uruguay. Mede dankzij de treffer van Ajax’ aanvoerder wonnen de Zuid-Amerikanen met 2-1 bij Ecuador, waardoor de beslissing voor Uruguay op de laatste speeldag valt. ,,Het was een goed weekend voor de Ajax-spelers”, zegt Rommedahl. ,,Ik zag dat Pantelic voor Servië heeft gescoord. Voor Suarez en Silva komt het er nu woensdag op aan.”

Suarez en Silva spelen woensdagnacht met Uruguay de kraker tegen Argentinië, met als inzet een WK-ticket. Bij winst kan Uruguay de vierde plaats overnemen van Argentinië. De huidige vijfde plaats van Suarez’ geboorteland is een toegangsbewijs voor de play-offs waard. Ook Eyong Enoh is met koploper Kameroen dicht bij plaatsing voor de mondiale eindronde in Zuid-Afrika. Hij speelt woensdag tegen Marokko, terwijl concurrent Gabon tegen Togo speelt.

Voor Rommedahl staat er woensdag niets meer op het spel. Die avond spelen de Denen in Kopenhagen het laatste groepsduel tegen Hongarije. Omdat het Hongarije van bondscoach Erwin Koeman al is uitgeschakeld en Denemarken al is geplaatst, gaat het duel nergens meer om. Toch ziet Rommedahl genoeg uitdaging. ,,We willen ongeslagen blijven. Zeker thuis. Bovendien is de voorbereiding op het WK nu voor ons begonnen.”