Menu
Rommedahl ziet Ajax als favoriet tegen Britten

Rommedahl ziet Ajax als favoriet tegen Britten

Dennis Rommedahl verwacht met Ajax goed voor de dag te komen in de oefenduels met Cardiff City en Sunderland. De Deen, die drie jaar in Engeland speelde, schat Ajax vooral voetbaltechnisch hoger in.

Dennis Rommedahl in actie tegen VV Noordwijk. Dennis Rommedahl in actie tegen VV Noordwijk.

De 30-jarige vleugelaanvaller haast zich daarbij te zeggen dat hij vooral het elftal van Cardiff City – dat uitkomt in de Engelse Championship – niet goed kent. ,,Het is niet zeker dat je een hoop ruimte tegen ze krijgt", blikt de Deen alvast vooruit. ,,Ik vind dat als je over de grond speelt zoals Ajax behoort te voetballen Engelse ploegen het lastig hebben. Ze zijn meer gewend aan gebeuk en aan kick and rush voetbal. Maar als je daar een beetje goed omheen kan spelen, krijgen ze het moeilijk omdat ze het niet gewend zijn. Dus ik hoop dat we dat kunnen laten zien."

Over Sunderland weet Rommedahl verder te melden dat de club zich het voorbije seizoen op het nippertje heeft gehandhaafd in de Premier League. ,,Als je puur kijkt naar de voetbalkwaliteiten denk ik dat wij meer in huis hebben dan zij. Als het aankomt op fysieke kracht denk ik dat zij beter zijn", zegt hij over de ploeg van manager Roy Keane.

Rommedahl maakte in 2004 de overstap van PSV naar Charlton Athletic. Bij de Londense club kende zijn loopbaan een grillig verloop. Zo kon ook de Deen in zijn derde en laatste jaar degradatie van de club niet vermijden. ,,Ik heb leuke dingen meegemaakt en minder leuke dingen", kijkt de Scandinaviër terug op zijn verblijf bij Charlton. ,,Vaak leer je het meest van de minder leuke dingen, want daar groei je als voetballer en als mens van. Als voetballer ben ik vooral verdedigend beter geworden."

Rommedahl woonde tijdens zijn Londense verblijf in Kent op twee minuten rijden van het trainingscomplex van Charlton. Het centrum van de miljoenenstad vond hij naar eigen zeggen vaak te druk. ,,En daar houd ik niet zo van. Als je een straat van tien meter breed hebt waar je nauwelijks kunt lopen, is het niet leuk. Maar ik heb ook leuke dingen gedaan. Musicals gezien, uit eten geweest, en ook af en toe het nachtleven bekeken. Ik heb een beetje van alles meegemaakt, maar het was niet zo dat ik elke dag in de stad was."

Dat de Deen deze week terugkeert naar het land waar hij drie jaar verbleef, bevalt hem wel. ,,Ik vind het sowieso altijd leuk tegen teams te spelen uit een andere competitie. En zeker voor de jonge spelers in onze groep is het goed voor de ervaring die ze opdoen."