Menu

Ronald de Boer begint met remise

GLASGOW (ANP/RTR) - Ronald de Boer heeft zaterdag bij zijn debuut voor Glasgow Rangers niet kunnen verhinderen dat zijn nieuwe werkgever in de uitwedstrijd tegen Dundee FC twee punten verloor (1-1). Titelconcurrent Celtic won wel, thuis van Hibernian: 3-0.

Daarmee nam Celtic de kop over, met de volle winst uit zes wedstrijden. De Rangers hebben al vijf verliespunten meer. Behalve het debuut van aankoop Ronald de Boer kon trainer Dick Advocaat ook de rentree van aanvaller Michael Mols vieren.

De voormalig spits van FC Utrecht was zo'n tien maanden niet in staat te voetballen nadat hij in een Champions League-wedstrijd tegen Bayern Munchen de voorste kruisbanden in de linkerknie had gescheurd. Hoewel hij het de hele wedstrijd volhield, was het geen lekkere middag voor hem. Mols kreeg nauwelijks kansen en lag vaak op de grond, hopend op een vrije trap die zelden werd toegekend.

Afgezien van De Boer en Mols begonnen ook Arthur Numan en Giovanni van Bronckhorst in de basis. Het puntenverlies was onnodig. Na 65 minuten hadden de bezoekers via McCann een voorsprong genomen. Negen minuten later beging de Italiaanse verdediger Amoruso een ongelooflijke blunder. Op de rand van het eigen strafschopgebied probeerde hij de Argentijn Sara te dollen, maar die trapte daar niet in. Hij pakte de bal af en passeerde doelman Klos, 1-1. De Rangers (13 uit 6) bezetten de derde plek in de Schotse competitie.