Menu

Ronald de Boer blinkt uit in Schotse show

GLASGOW (ANP) - Ronald de Boer heeft zich dinsdag in zijn tweede wedstrijd voor de Glasgow Rangers bewezen. De aanvallende middenvelder debuteerde afgelopen zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Dundee (1-1), maar dinsdag stond hij voor het eerst in het veld op Ibrox. Sturm Graz moest er aan geloven: 5-0.

De openingsdag van de Champions Leaugue was daarmee een zeer heuglijke voor de Schotten, die op doelsaldo in groep D de leiding namen. De Boer was de grote uitblinker. Hij scoorde zelf een maal en was betrokken bij bijna elke aanval. Behalve De Boer waren ook Michael Mols en Giovanni van Bronckhorst succesvol, de laatste schoot binnen na een zeer knappe individuele actie van De Boer.

,,Ik heb inderdaad een lekkere wedstrijd gespeeld'', zei de oud-Ajacied. ,,Ik stond vanaf het begin in het veld, dat is goed voor het zelfvertrouwen. We hadden een slechte generale, maar daardoor hadden we de juiste spanning opgebouwd.''

De Oostenrijkse tegenstander, die Feyenoord uitschakelde, bleek een gemakkelijke prooi voor de Rangers. ,,Terwijl ik denk dat we het hier tegen Feyenoord moeilijker zouden hebben gehad'', dacht De Boer. ,,Dit is een ploeg waarvan ook Feyenoord had kunnen winnen.'' Trainer Dick Advocaat toonde zich uiterst content met de inbreng van De Boer. ,,Hij speelde bij vlagen zeer, zeer goed. Maar dat gold ook voor Van Bronckhorst.''

De van een zware knieblessure herstelde Mols kon eveneens op complimenten van zijn trainer rekenen. ,,Hij is nog niet helemaal terug, maar als je ziet hoe veel dreiging er van hem uitgaat. Hij is van enorme waarde.'' De voormalig spits van FC Utrecht, die na zijn blessure pas zijn tweede duel speelde, was opgetogen. ,,Het voelt goed om na tien maanden afwezigheid zo terug te komen. Maar het ging vanavond niet om mij, het ging erom een goed resultaat te boeken.'' Albertz, die zelfs nog een strafschop miste, en Dodds (prachtige lob) maakten de vijf vol.