Menu

Ronald de Boer in Uefa-beker

(ANP) - De Rangers met oud-Ajacied Ronald de Boer zijn er opnieuw niet in geslaagd de tweede ronde van de Champions League te bereiken. De Schotse formatie bleef tegen Monaco steken op 2-2.

Als nummer drie gaat Rangers wel door naar het toernooi om de UEFA-beker. Voor de Franse tegenstander is de rol internationaal na het gelijkspel geheel uitgespeeld.

In deze groep speelden Galatasaray en Sturm Graz in Turkije eveneens 2-2. Voor beide ploegen was dat voldoende voor de volgende ronde. Sturm Graz, dat nooit eerder zo ver kwam, had in de voorronde nog Feyenoord uitgeschakeld. Door de rode kaart van Emre eindigde Galatasaray het duel met tien man.

Rangers ging vorig seizoen ook als nummer drie door naar de UEFA-beker. In dat vervolg werd het al snel uitgeschakeld door Dortmund. Voor Advocaat c.s. kwam de klap nu extra hard aan, aangezien de prestaties in de nationale competitie vooralsnog ook tegenvallen. Mede als gevolg van een reeks van blessures.

Kenny Miller, de man die het afgelopen weekeinde tegen St. Mirren maar liefst vijf keer scoorde, nam al na twee minuten de openingstreffer voor zijn rekening. Hij bewees het gelijk van coach Advocaat. Vooraf had de buitenwacht eraan getwijfeld of de onervaren aanvaller wel ,,zwaar'' genoeg was voor de Champions League.

Miller vormde voorin een duo met Mols, die tegen St. Mirren na een hernieuwde blessure zijn rentree in het basiselftal maakte. Van de Nederlanders stonden ook Ronald de Boer, Ricksen en Numan in het team. Van Bronckhorst was niet fit genoeg om te spelen, Konterman zat een schorsing uit.

Vanzelf ging het niet voor de Rangers, na de vlekkeloze start. Monaco kreeg steeds meer vat op het duel en kwam nog voor de rust op gelijke hoogte. Da Costa kopte raak uit een hoekschop van Simone. De wijze waarop was opvallend. De Franse aanvaller won een luchtduel van maar liefst vier Schotten.

De Rangers herstelde zich via een eveneens flitsende start in het tweede deel. De 2-1 was sterk Nederlands getint. Ronald de Boer kopte door, Mols tikte de bal beheerst achter doelman Porato. Het gebeurde in de 52e minuut.

Lang controleerde Rangers vervolgens de wedstrijd. In de slotfase echter profiteerde Simone nog van een onopmerkzaamheid in de Schotse defensie, 2-2. Het was alweer de zesde treffer van de gelouterde Italiaan dit seizoen in de Champions League.

In groep B waren Lazio en Arsenal al zeker van kwalificatie. De Italianen, voornamelijk spelend met hun tweede keus, sloten af in stijl door te winnen bij Spartak Praag (1-0). Routinier Ravanelli scoorde. Arsenal, zonder Bergkamp, met Kanu, liet het afweten bij Shaktar en verloor met 3-0. De Oekraïners eindigden daardoor op de toch nog interessante derde plaats. Leverkusen, al zeker van de derde plaats, speelde gelijk bij Sporting in Lissabon (0-0).

Heerenveen sloot bij Valencia, al zeker van zijn zaak, af met een verdienstelijk gelijkspel, 1-1. Desondanks bleven de Friezen laatste. Lyon werd tweede door te winnen van Olympiakos, 1-0. Matchwinner was Laigle. Hij scoorde al na twee minuten. Na Paris Saint Germain is Lyon de tweede Franse club die verder gaat in het lucratieve toernooi.

Real Madrid sloot ondanks de nederlaag bij Spartak Moskou (1-0) af als winnaar van groep A. De ,,Koninklijke'' verloor in de Russische hoofdstad door een eigen treffer van Geremi, de speler uit Kameroen.

De Madrileense coach Del Bosque gaf veel topspelers rust. Zo bleven Figo en Raul aan de kant. Vooraf al waren beide elftallen verzekerd van een plaats in de tweede ronde.

Voor de wedstrijd pakte de politie van Moskou dertig fans van de thuisclub op. Die zorgden, veelal in dronken toestand, voor ongeregeldheden. Spartak werd de vorige week voor de vijfde achtereenvolgende keer landskampioen.