Menu

Ronald de Boer speelt gelijk met Rangers

Arsenal, Real Madrid en Valencia kunnen zich voorlopig weer even toeleggen op de nationale competitie. Met nog twee duels te gaan is het drietal zeker van deelname aan de tweede ronde van de Champions League.

Na de nederlagen tegen Olympique Lyon, Valencia en Olympiakos Piraeus geloofde alleen trainer Foppe De Haan nog in Heerenveen. De ploeg liet hem niet in de steek en verraste in het Abe Lenstra-stadion de Grieken in de return. Heerenveen sloeg toe door een laat doelpunt van Jensen: 1-0.

Arsenal speelde door een late treffer van Pires gelukkig gelijk bij Lazio: 1-1. Real Madrid, houder van de Champions League, versloeg Bayer Leverkusen met 5-3 en Valencia, vorig jaar nog verliezend finalist, counterde naar een 0-1 zege bij Olympique Lyon.

Spartak Moskou en Lazio Roma hebben met nog twee duels te gaan hele goede vooruitzichten op een plaatsje bij de laatste zestien ploegen in het lucratieve toernooi. De Russen versloegen Sporting Lissabon met 3-0 en hebben met nog twee duels te gaan zes punten meer dan nummer drie Bayer Leverkusen. Lazio heeft na de 1-1 tegen Arsenal nog steeds vier punten meer dan Sparta Praag en Shaktor Donetsk. De Tsjechen verloren met 2-1 in de Oekraine.

Glasgow Rangers is er nog niet. De Schotten speelden voor eigen publiek met 0-0 gelijk tegen Galatasaray. Beide ploegen leiden de groep met zeven punten. Sturm Graz volgt na de verrassende 1-0 overwinning op Monaco op zes punten.

Glasgow Rangers bestreed Galatasary met slechts twee Nederlanders. Trainer Advocaat kon niet beschikken over zijn geblesseerde landgenoten Mols, Ricksen, Van Bronckhorst en Numan. Met Ronald de Boer en Konterman in de basiself kon Rangers alleen in het eerste kwartier overtuigen.

Arsenal kwam zonder Bergkamp in de uitwedstrijd bij Lazio Roma na 24 minuten ongelukkig op achterstand. Maar invaller Pires schoot zijn Engelse werkgever twee minuten voor tijd naar de 1-1.

Real Madrid had de handen vol aan Bayer Leverkusen dat tot twee keer toe een achterstand ongedaan maakte: 2-2. Guti, met zijn tweede treffer van de avond en Raul schoten de Madrilen naar 4-2 maar Rink zorgde voor de aansluitingstreffer. Een benutte strafschop van Figo maakte aan alle onzekerheid een eind. Bij Spartak Moskou was Tito in de uitwedstrijd bij Sporting Lissabon de grote man. Hij scoorde twee van de drie doelpunten: 0-3

Bron ANP