Menu

Ronald de Boer terug bij Ajax

,,In het eerste elftal zou ik niet meer kunnen spelen. Mijn knie zou het na verloop van tijd laten afweten op dat niveau", verklaart Ronald de Boer na afloop van zijn eerste training bij Jong Ajax. De oud-Ajacied is op vakantie in Nederland en traint drie keer mee met de selectie van John van den Brom en Fred Grim.

De Boer speelt tegenwoordig, samen met zijn broer Frank, bij Al-Rayyan in Qatar. En daar heeft hij het uitstekend naar zijn zin. ,,Het is een prachtig land om te voetballen. Het weer is altijd goed en we spelen in prachtige stadions. Een tijdje geleden is de eerste competitieronde afgelopen en we beginnen 30 december weer. Ik wilde daarom in Nederland wel mijn conditie op peil houden. Toen heb ik Fred Grim gebeld om te vragen of ik bij Jong Ajax een paar keer mee kon trainen."

En zo stond de oud-middenvelder van Ajax vandaag op het veld tussen de talenten van de toekomst. ,,Het niveau van Jong Ajax is zeker goed. Dat vind ik ook het mooie van Ajax. Alles is kwaliteit bij deze club." Vanuit Qatar volgt hij zijn club in Nederland nog op de voet. ,,We kunnen daar eigenlijk alles zien. Ik hou, naast Barcelona en de Rangers, natuurlijk ook Ajax in de gaten. Ze zitten momenteel even in een dipje, omdat ze moeilijk scoren, maar daar komen ze wel weer uit." Dit euvel kan De Boer niet zelf oplossen. Een terugkeer bij het eerste elftal is uitgesloten. ,,In het eerste elftal zou ik niet meer kunnen spelen. Mijn knie zou het na verloop van tijd laten afweten op dat niveau. Nee, in Qatar sluit ik echt mijn carrière af. Wat ik daarna ga doen, weet ik nog niet zeker."

Een terugkeer naar de club Ajax sluit De Boer echter niet uit. ,,Het lijkt me misschien best leuk om jeugdtrainer bij de club te worden. Ik ga in ieder geval proberen om mijn trainersdiploma halen. Verder heb ik geen echte definitieve plannen. Het is in ieder geval leuk om weer even terug te zijn."