Menu

Ronald Koeman, Ruud Gullit en Robert ten Brink geven startschot Wereld Kinderdag

Voorafgaand aan de wedstrijd Ajax - Feyenoord in de Amsterdam ArenA werd de start gegeven voor de Wereld Kinderdag-campagne 2004. Kinderfondsambassadeur Robert ten Brink verkocht op zondag 14 november, vanaf de middenstip het allereerste post-it blokje in de vorm van een handje aan niemand minder dan Ronald Koeman en Ruud Gullit.

Evenals voorgaande jaren wordt via een fondswervende campagne, mogelijk gemaakt door initiatiefnemer McDonald’s, geld bijeengebracht voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Fondswervende activiteiten
Van 15 t/m 21 november zijn er speciale post-it blokjes in de vorm van een handje te koop in alle Nederlandse McDonald’s restaurants. Iedereen kan een handje helpen door in de campagneweek voor € 0,50 een post-it blokje te kopen. Naast de verkoop van de post-it blokjes, draagt McDonald’s van elk verkocht Medium en Super McMenu in de campagneweek € 0,20 af aan het goede doel. Ook organiseren diverse McDonald’s restaurants extra lokale fondswervende activiteiten op 20 november. De activiteiten lopen uiteen van het wassen van auto’s in de McDrive of het schminken van kinderen. De opbrengst van de campagne komt rechtstreeks ten goede aan de bouw en instandhouding van Ronald McDonald Huizen.

Het Ronald McDonald Kinderfonds onderhoudt al jaren een intensieve relatie met Ajax inzake Ronald McDonald VU Kinderstad. In 2006 wordt op het dak van het VU medisch centrum Ronald McDonald VU Kinderstad gerealiseerd. Deze stad biedt een plek waar zieke kinderen zich veilig kunnen voelen en samen met hun broertjes, zusjes, ouders en familieleden tijd kunnen doorbrengen. Ajax levert een spelershome in VU Kinderstad, zodat zieke kinderen regelmatig hun favoriete spelers ontmoeten en trainingen en wedstrijden kunnen volgen.

Naar de website van Ronald McDonald Kinderfonds >>