Menu
Ronaldo adviseerde El Ghazi

Ronaldo adviseerde El Ghazi

Anwar El Ghazi is voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Na de ophef vorige week rond Ziyech, die gekozen lijkt te hebben voor Marokko, kiest de Ajacied voor Oranje. Niemand minder dan Cristiano Ronaldo adviseerde de Ajacied bij deze keuze.

El Ghazi kreeg van alle kanten adviezen om zijn landkeuze gefundeerd te kunnen maken. ,,Ik heb er goed over nagedacht en ben er al sinds lange tijd over uit. Mijn ouders, mijn familie, mijn persoonlijke trainer en ook Cristiano Ronaldo adviseerden mij. Ik heb alles in mijn keuze meegenomen."

Dat trainers en familie de Ajacied van adviezen voorzien is gebruikelijk, maar dat de Portugees en wereldster Ronaldo een belangrijke rol heeft gespeeld, is opmerkelijk. ,,Het kwam ter sprake met Ronaldo. Hij vroeg hoe ik er voor stond om voor Nederland te kiezen. Hij zei dat als hij mij was, dat hij dan voor Nederland zou kiezen. Hij zei dat ik het wel zelf moest beslissen en dat mensen altijd een mening hebben. Kies je voor Nederland dan zeggen de Marokkanen dat ik geen echte Marokkaan ben, kies je voor Marokko dan zeggen de Nederlanders 'hé, je bent hier toch geboren en getogen, wat is dat nou?'."

Het is dus Nederland geworden. ,,Ik ben hartstikke blij dat ik ben geselecteerd voor de voorselectie. Dat is al een eer. Ik doe m'n uiterste best. Wie weet kom ik straks in de definitieve selectie."

Gaat El Ghazi Nederland naar het EK schieten? ,,Nou, dat zijn weer te hoge verwachtingen van mij. Ik ga in elk geval mijn uiterste best doen. Ik ga alles geven voor het land, want ik ben hier geboren en getogen."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/ Toin Damen